Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Pregled vijesti sa tagom nezadovoljstvo

Apsurdni troškovi i kršenje zakona: Izdvojili smo 6 stvari zbog kojih bi hrvatski studenti trebali biti jako, jako ljuti

Objavljeno 16.05.2018.

O 'studentskoj apatičnosti' napisani su brojni tekstovi u kojima ih se kritizira kao pasivnu masu koja ne reagira na političko i društveno stanje u državi. Vjerovali ili ne, studenti u Hrvatskoj nekada nisu bili takvi pa dok je razumljivo da mnoge politika ne zanima, malo je zabrinjavajuće što studente ponekad ne interesiraju ni gorući problemi koji ih se direktno tiču.

Nezadovoljni poslom u dvadesetima? Evo koji vas problemi čekaju u četrdesetima

Objavljeno 06.09.2016.

Prve poslovne korake napravit ćemo upravo tijekom studija – bilo da odrađujete stručnu praksu, radite studentske poslove ili na projektima u sklopu svog studija.

7 od 10 mladih s diplomom nezadovoljno prvim poslom: 'Poslodavci ne koriste naš potencijal'

Objavljeno 29.07.2016.

Mladi ljudi današnjice imaju tu nesreću da na tržište rada izlaze u nezgodnom trenutku što bi se moglo negativno odraziti na njihovo zarađivanje tijekom cijeloga života.

'Gdje da spavamo': hoće li studenti ostati bez doma nad glavom tijekom ljeta?

Objavljeno 14.06.2016.

Studenti se iz domova, zbog Sveučilišnih igara, ove godine moraju iseliti 15 dana ranije, točnije 30. lipnja. To će najveće probleme prouzročiti onima koji se 15. srpnja vraćaju na ljetni smještaj, namijenjen studentima koji i tijekom praznika ostaju u Zagrebu.

Dosta nam je floskula: Studenti pokrenuli peticiju za izmjenu uvjeta dodjele državne stipendije

Objavljeno 25.05.2016.

Nezadovoljni uvjetima i pravilima koji stoje u natječaju za dodjelu prava na Državne stipendije, kao i samom provedbom dodjeljivanja tih istih prava, studenti dobitnici Državne stipendije akademske godine 2015./2016. pokrenuli su peticiju upućenu Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa.

Isplata državnih stipendija kasni: 'Bit će taman za ljetovanje!'

Objavljeno 03.05.2016.

Državna stipendija i dalje zadaje glavobolje kolegama koji su se kvalificirali za ovaj oblik potpore...

Porazni rezultati istraživanja: hrvatski studenti najnezadovoljniji u Europi

Objavljeno 18.04.2016.

Drugo po redu istraživanje Eurostudent u kojem sudjeluje Hrvatska provedeno je sredinom 2014. godine upitnikom kojemu su mogli pristupiti svi hrvatski studenti prvog i drugog stupnja, a koji je ispunilo 2.551 studenta.

Nije kao kod kuće: kad se na faksu osjećaš kao stranac

Objavljeno 17.11.2015.

Loše ocjene, manjak mogućnosti i aktivnosti na kampusu i problemi u komuniciranju s kolegama samo su neki od faktora koji te mogu otuđiti od ostalih kao i od ideje da završiš baš taj studij.

Stručno osposobljavanje ruši cijenu rada i samo prividno smanjuje nezaposlenost

Objavljeno 26.10.2015.

Ne možemo reći da su nas rezultati istraživanja iznenadili: mjera Stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa nije zadovoljila mlade koji su je iskoristili.

Uzimaju doktorande, ali s njima ništa ne rade: zbog loših mentora ne doktorira 80% znanstvenika

Objavljeno 24.04.2015.

U RH je potpuno izokrenuta ljestvica vrijednosti. Nije važno koliko znaš, koliko si sposoban, koliko imaš radova i koliko zapravo vrijediš, već je važno imati dobre veze kako bi nešto postigao...
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se