Mojfaks.hr u Vijesti

284 kreveta i menza sa 600 mjesta: Zadarski studenti uskoro dobivaju studentski dom

U Zadru studira 6000 studenata iz drugih hrvatskih gradova; dalmatinski sveučilišni grad još uvijek nema riješen studentski dom koji će primiti više od 206 studenata, koliko ih prima trenutni hostel koji je ujedno i studentski dom. No, kraj muci sa smještajem se izgleda nazire jer je objavljeno kada kreće rekonstrukcija novog studentskog doma.

15. veljače 2018 12:36
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Tema sastanka gradonačelnika Zadra, Branka Dukića s rektoricom Sveučilišta u Zadru, Dijanom Vican te prorektorom Josipom Faričićem, bila je gradnja doma na Novom kampusu, stoji na službenim stranicama Grada Zadra. Osim toga, razgovaralo se i o brizi o komunalnom redu na prostoru Novog kampusa i rješavanju dugoročnih potreba Sveučilišta za jačanje kapaciteta i podizanje sveučilišnih standarda kako bi se omogućio daljnji razvoj drugih smjerova sukladno strategiji razvoja Sveučilišta i grada, posebice u dijelu tehničkih i STEM područja.


Na Novom kampusu za sada ima studentski dom za samo 206 studenata... izvor: zadar.travel

Govora je bilo i o finaliziranju pripreme projekta dijela stare Tehničke škole na Poluotoku za potrebe Sveučilišta, koji će se, u suradnji s Gradom Zadrom, aplicirati na natječaj iz ITU instrumenta fondova EU do kraja godine. Budući studentski dom, prema projektu, imat će 284 smještajne jedinice, studentsku menzu kapaciteta 600 mjesta sa slastičarnicom, caffe barom i velikom učionicom. Početak realizacije projekta doma očekuje se u drugoj polovici godine. Ukupna vrijednost projekta je 79 milijuna kuna.

Zaključeno je da će se sastanci između Grada i Sveučilišta nastaviti i u buduće, na mjesečnoj razini, kako bi se ova važna pitanja za razvoj Sveučilišta i grada realizirala sukladno planu.

Ivana Petrić
izvor: grad-zadar.hr
foto: arhiva/unizd.hr

Još vijesti