Mojfaks.hr u Vijesti

Ako želiš posao – pošalji životopis u ponedjeljak!

'Ajde da i taj ponedjeljak nečemu dobrome posluži...

3. studenog 2015 12:47
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ima li dan koji ćete odabrati za prijavu na posao veze s uspješnošću same prijave? Čini se da ima, barem ako je suditi po istraživanju koje je proveo Bright.com.

Ponedjeljkom su šanse da će vas pozvati na intervju najveće, zapamtite to! Ako potencijalni poslodavci procesuiraju vaš životopis i molbu u ponedjeljka, šanse da ćete završiti na intervjuu penju se do 30%! Ako to isto napravite u subotu, prilika da vas upoznaju uživo pada na samo 14%.



Bright.com analizirao je više od 500 tisuća prijava za poslove i više od 15 milijuna pregleda oglasa za posao koji su od 2012. godine objavljeni u američkim poslovnim tjednicima i oglasnicima. Mjerili su uspješnost prijave po tome jesu li osobu poslodavci pozvali na intervju ili ne. Otkrili su da ljudi najviše molbi pošalju utorkom kad samo 20% molbi rezultira pozivima na intervju, a najmanje u subotu. Osobe koje traže posao svakodnevno pretražuju oglase, a interes za ovime pada samo tijekom vikenda.

Nije jasno zašto molbe poslane ponedjeljkom bolje prolaze, ali možda je ovaj fenomen moguće objasniti tako što osobe zadužene za zapošljavanje na taj način dobiju dovoljno vremena prokomentirati vaš životopi s kolegama i dogovoriti intervju tijekom tog istog tjedna. Prijave koje stignu kasnije mogu se "izgubiti" u pauzama između intervjuiranja i komentiranja životopisa ili ih jednostavno mogu zanemariti jer su pronašli kvalitetne potencijalne kandidate ranije.

L.B./izvor: qz.com
foto: Tumblr

Još vijesti