Mojfaks.hr u Vijesti

Aplikacija koji tvojim roditeljima javi kad god se ne pojaviš na predavanju

Jedna od najboljih stvari koje donosi studentski život je samostalnost. Ovo je posebno istinito ako živiš na kampusu ili si na stanu – ukratko, daleko od roditelja.

23. veljače 2015 15:53
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ako si zbog faksa napustio/la obiteljski dom onda se sigurno veseliš činjenici da ne moraš paziti ka ćeš se vratiti kući (i u kakvom stanju), hoćeš li prespavati, zakasniti na predavanje ili odlučiti da danas preskočiš dosadnu statistiku.

Naravno da ti to ne bi trebalo prijeći u naviku, ali lijepo je živjeti malo opušteniji život u kojem je sasvim normalno da ne odeš na baš svako predavanje (i ni na kakav način ne požališ zbog toga).

No, uvijek se nađe netko tko pokuša oduzeti ljudima i ono malo radosti koje imaju. Zahvaljujući novoj aplikaciji "CorePrincipal" koja obavještava roditelje svaki put kad im se najpametnije i najtalentiranije dijete ne pojavi na predavanju. Aplikacija prati tvoj raspored predavanja i lokacije na kojima se nalaziš, a ako "otkrije" da nisi na tom seminaru na kojem bi trebao/la biti, roditeljima šalje poruku upozorenja sa savjetom da provjere gdje se ti to smucaš.

Aplikaciju je razvio Jeff Whorley, koji je proveo istraživanje i otkrio da 8 od 10 studenata preskoči čak 2 predavanja tjedno. On je duboko uvjeren da ova aplikacija može pomoći studentima da što brže i uspješnije diplomiraju. To što je uništio čar procesa kao da nikoga ne zanima.

Studenti naravno nisu oduševljeni ovom aplikacijom. Iako svi znaju da ne bi trebali previše markirati, činjenica da roditelji u svakom trenutku mogu znati gdje si jednostavno narušava privatnost studenata. Osim toga, briga oko vlastitog rasporeda i rješavanja obaveza jedna je od najvažnijih lekcija koju naučiš na fakultetu.

Pogledajte više o aplikaciji u videu!



L.B./izvor: YouTube
foto: class120.com

Još vijesti