Mojfaks.hr u Vijesti

Bez prava na studentski rad: riječka studentica u slijepoj ulici zbog zaštićenog računa

Redovna studentica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Bruna Širić, poput tisuću svojih kolega uz studij radi i preko student servisa, ali od ove se jeseni našla u slijepoj ulici zbog nemogućnosti otvaranja zaštićenog računa u Fini.

2. ožujka 2015 14:33
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Brunini problemi s ovrhom počeli su prije više od godinu dana iz razloga što joj poslodavac nije isplatio zaradu.
\'Preko student servisa radila sam za poslodavca u Crikvenici. Posljednju mi plaću nije uplatio, a došla je na naplatu pretplata za telefon. Student servis je ovršio njegov račun, ali taj je poslodavac otvorio novu tvrtku i nastavio obavljati istu djelatnost u istom prostoru, a za njega i dalje rade studenti. Meni dan danas nije isplatio novac koji mi duguje\' - kaže Bruna.

U međuvremenu Bruna i Marin su saznali da je student u zagrebačkoj Poreznoj upravi uspio dobiti njima toliko nedostižnu potvrdu, a kada su to predočili službenicima riječke ispostave rečeno im je da je službenik u Zagrebu pogriješio i da takvo uvjerenje nije smio izdati.

\'Ne znam je li taj službenik pogriješio ili ne, ali činjenica je da u Hrvatskoj postoji student koji ima zaštićen račun i taj mu račun sada više nitko ne može oduzeti. U problemima u kojima se ja nalazim nalazi se još puno studenata i svi se pokušavaju snaći na svakakve načine.\'

Članak u cijelosti pročitajte ovdje!

I.Č./Izvor: Novi list
foto: Shutterstock

Još vijesti