Mojfaks.hr u Vijesti

Cjeloživotno učenje - dobitna kombinacija

Cjeloživotno učenje ostvaruje se u svim oblicima kroz cijeli život i jedno je od najkorisnijih "oružja" danas...

25. veljače 2011 12:10
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Cjeloživotno učenje kontunirano je nadograđivanje vještina i znanja tijekom života. To se događa kroz iskustva koja se susreću kroz život. Cjeloživotno učenje poznato je još i kao LLL (LifeLong Learning), potraga za znanjem bilo iz osobnih ili profesionalnih razloga. Znanje kao takvo povećeva socijalnu uključenost, aktivni osobni razvoj, ali i konkurentnost koja je iznimno važna u današnjem globalnom svijetu. 


Kontinuirano nadograđivanje znanja dobitna je kombinacija

Cjeloživotno učenje proizlazi iz integracije formalnog, neformalnog i informalnog obrazovanja kako bi se stvorila mogućnost za kontinuirani cjeloživotni razvoj kvalitete života. To je kontinuirani proces učenja koji počinje od kolijevke pa do naše starosti, počevši od učenja iz obitelji, zajednice, škole, fakulteta, situacija iz života, radnog mjesta... Cjeloživotno učenje različit je pojam od cjeloživotnog obrazovanja koje isključivo znači organiziran način učenja. Dok se učenje odnosi na spontano i nenamjerno stjecanje znanja kroz cijeli život.

Cjeloživotno učenje postalo je jedno od najkonkurentnijih "oružja" u današnjem svijetu. Sve se događa vrlo turbulentno i ekspanzivno što je utjecalo na to da se u svijetu sve globalizira, te bude dostupno u bilo koje vrijeme i na bilo kojem mjestu. Jedna od glavih pouka koja se može izvući iz ovog teksta je ta da će vas kotinuirano nadograđivanje znanja dovesti do dobre konkurentnosti i uspjeha u poslovnom svijetu.

Objavljen je natječaj za program cjeloživotnog učenja za Republiku Hrvatsku za 2011. godinu
Više informacija na:
Link: http://www.een.hr

Pregled rokova za natječaj
Link: http://www.mobilnost.hr


Monika Đaković

Još vijesti