Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Današnji brucoši više uče, manje piju i manje partijaju

MojFaks | Vijesti, 26.01.2012.Današnji brucoši više uče, manje piju i manje partijaju

Današnji su brucoši znatno studiozniji nego oni koji su fakultet upisali nekoliko godina unazad, pokazalo je jedno američko istraživanje. Uz ovo, pokazalo se još nekoliko pozitivnih promjena pa tako današnji brucoši piju manje alkohola i manje partijaju te ne kasne na predavanja.

Glavni razlog odlaska na faks - dobijanje boljeg posla

Istraživanje o akademskim i ostalim navikama brucoša provodi se iz godine na godinu od davne 1966. godine na Sveučilištu Kalifornija u Los Angelesu (UCLA). Ove godine istraživanje je provedeno na 204,000 brucoša sa 207 fakulteta diljem SAD-a.

Uz to da brucoši danas više uče te učenju pristupaju ozbiljnije, istraživanjem se pokazalo i da sve manje studenata prima stipednije.

Također, većini je glavni razlog za odlazak na fakultet dobijanje boljeg posla, a drugi razlog je što žele naučiti više o stvarima koji ih doista zanimaju, što su ujedno dva najčešća razloga za studiranje i u zadnjih nekoliko godina.

Znanstvenici koji su provodili istraživanje kažu kako ovakvi rezultati pokazuju kompleksnost studiranja u recesijskim vremenima.

John Pryor, koji je vodio istraživanje na UCLA-i kaže: 'Ono što primjećujemo jest više ozbiljnosti oko onoga što se radi na fakultetu.'

N.LJ.J.


Studiraš ili planiraš na faks? Pregledaj popis fakulteta, skripte, studentske domove, poslove...


Pročitaj još...
Saznajte: Što omiljeno piće govori o vašem karakteru
Striptiz kao dobar način zarade za studentsku školarinu
Alkohol i studiranje: Polovica studenta su 'binge drinkeri'
Jeste li znali? Cure danas piju više od frajera
studentifakultetstipendijealkoholpartyKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se