Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Evidencija ZET-a ne zaboravlja: Ako vas jednom uhvate bez karte, zauvijek ste na njihovoj crnoj listi

MojFaks | Vijesti, 25.04.2018.Evidencija ZET-a ne zaboravlja: Ako vas jednom uhvate bez karte, zauvijek ste na njihovoj crnoj listi

I teži prekršaji u prometu brišu se nakon dvije ili više godina, a vožnja bez karte ostaje godinama...

Milijun se puta pisalo da se i kazneni bodovi "zarađeni" u prometu nakon nekoga vremena brišu ako ih dodatno ne dobivate. Međutim, ima jedan prekršaj koji nikada ne zastarijeva, piše Večernji list. Nemate li ZET-ovu kartu!

...'Novo pravilo' vožnje: kupnja karte je 'stvar dobre volje'! Više vas nitko ne može kazniti ako se odlučite švercati?...


Radi se o naputku gradonačelnika grada Zagreba koji se provodi od 1. ožujka 2017. godine prema kojem će se prekršitelju vožnja bez vozne karte oprostiti, ali samo u slučaju da prekršitelj nikada nije bio u evidenciji neovisno o tome je li prethodne kazne platio ili je pisao reklamaciju te su mu one prihvaćene ili nisu. Znači, apsolutno nema nikakve veze jeste li dokazali da vas je kontrolor pogrešno prijavio, svejedno ostajete u ZET-ovoj evidenciji.

...'Daj dokumente ili ću ti skenirati osobnu': ZET-ovi kontrolori studentima prijete uređajem iz budućnosti...


Po prekršajnom zakonu apsolutna zastara za postupanje po prekršaju je četiri godine, međutim, za primjenu mjere oprosta prvog prekršaja primjenjuje se, navode tamo, nešto što se zove kriterij evidencije prekršaja. Znači, ZET i njegovi kontrolori policija su javnog prijevoza koja evidenciju vodi neovisno o bilo kakvom zakonu koji tako nešto određuje. Ta "evidencija" ne vodi se od spomenutog 1. ožujka prošle godine, što bi imalo logike, nego se čuva kao zlatna rezerva, desetljećima unatrag, tvrde iz Večernjeg lista.

Stoga, ako se idete žaliti, ozbiljno uključite vijuge i otvorite sve ladice sjećanja jer doista postoji mogućnost da će vam izvući prekršaj moguće i iz doba prije informatizacije. Nema apsolutno nikakvog načina da se izbrišete iz ZET-ove evidencije. Prije će vas izbrisati Prekršajni sud iz svoje.

L.B./izvor: Večernji list
foto: arhiva, MojFaks


ZETcrna listaprekršajvožnja bez karteKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se