Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Faks radi svoju iPhone aplikaciju

MojFaks | Vijesti, 07.07.2010.Faks radi svoju iPhone aplikaciju

Kod nas se fakulteti još muče činjenicom radi li lokalni fotokopirni stroj no sveučilište u Coloradu izbaciti će uskoro iPhone aplikaciju za interno korištenje studenata...

Zvati će se Resolving Door i omogućavati će studentima da postavljaju pitanja i dobivaju odgovore. Također, postojati će i opcija za kontakt studentskih predstavnika. Zvuči stvarno neloše, spoznaja da u svakom trenutku možete postaviti pitanje vezano za studij i da će vam netko na njega promptno odgovoriti. Naime, pojedinci će biti zaduženi u smjenama odgovarati na poruke.

No, ne samo to. Aplikaciju programiraju sami studoši u suradnji s profesorima. Daniel Schaefer predaje novinarstvo i kaže kako je to način za poticanje studenata da prigrle nove tehnologije. Pogotovo u novinarstvu događaju se drastične promjene. Twitter i Facebook postaju nezaobilazni izvori informacija i kuda sve vodi nitko još nema jasnu ideju, kaže dalje Schaefer.

Već smo pisali o tome kako pojedini nastavnici koriste Twitter za postavljanje pitanja i komentare za vrijeme predavanja. Riskantan potez koji može kolegij pretvoriti u kaos, ali jednako tako efikasan u nekom nevjerojatnom slučaju da netko ipak ne počne provaljivati fore na ogromnom displeju u predavaonici.

Krešimir Dujmović


iphoneaplikacijastudiranjeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se