Mojfaks.hr u Vijesti

Hrvatski studenti razvili igricu koja bi mogla uskoro na tržište: 'Ova igrica ogroman je uspjeh za nas!'

Studenti smjera Razvoja računalnih igara na visokom učilištu Algebra razvili su svoju igricu 'Brawlament' koja bi se ubrzo mogla naći na tržištu, a dosad je prikupila više od dvije trećine donacija koje su im potrebne.

10. lipnja 2019 13:27
Hrvatski studenti razvili igricu koja bi mogla uskoro na tržište: 'Ova igrica ogroman je uspjeh za nas!'

Hrvatski studenti razvili igricu koja bi mogla uskoro na tržište: 'Ova igrica ogroman je uspjeh za nas!' Foto: MojFaks

Nakon što su izradili igricu ove akademske godine u sklopu studija, 11 studenata odlučili su pokrenuti crowfunding kampanju na Indiegogou koja je u samo nekoliko dana prikupila 393 američkih dolara donacija, od 500 kojih im je potrebno da bi igrica osvanula na tržištu.


"Oni su možda danas još uvijek studenti, ali gledamo li kako je izgledala faza kampanje prije Indiegogoa i sama faza kampanje sada, možemo zaista reći da su to zaista pravi game developeri", komentirao je Jurica Adamek, student na veleučilištu i jedan od autora, prenosi zimo.hr.


Cilj je ostati zadnji preživjeli


U igrici može sudjelovati najviše četiri igrača, a cilj je ostati zadnji preživjeli. Kako kažu, autori su htjeli zadržati ugođaj nekih starijih popularnih igara, a istovremeno napraviti igru jednostavnom i duhovitom, prenosi zimo.hr.


Igrači se nalaze u prilagođenim arenama u kojima se bore raznim oružjima, ali oni nisu jedina prijetnja – "game master nadgleda igru i može bilokada završiti njihov \'beznačajan\' život ako tako poželi", duhovito su objasnili studenti na stranici.


Demo verzija igrice dostupna je već sada, a trailer možete pogledati ovdje.



P.H.

Izvor: zimo.hr

Foto: Screenshot trailera

Još vijesti