Mojfaks.hr u Vijesti

IAESTE otvara Natječaj za dodjelu stručne prakse u inozemstvu

IAESTE Croatia hrvatska je udruga za međunarodnu razmjenu studenata prirodnih i tehničkih znanosti, a glavna aktivnost udruge je prikupljanje stručnih praksi od hrvatskih poslodavaca te razmjena istih s nekima od 85 zemalja IAESTE članica.

31. listopada 2011 11:00
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Stručna plaćena praksa u inozemstvu

Princip razmjene studenata bazira se na načelu reciprociteta što znači da za svakog studenta s inozemnog sveučilišta koji dolazi u Hrvatsku na praksu, jedan hrvatski student odlazi na praksu u inozemstvo.

IAESTE Croatia 31.10.2011. otvara Natječaj za dodjelu stručne prakse u inozemstvu na koji se mogu prijaviti svi redovni studenti treće ili viših godina studija na području Republike Hrvatske koji studiraju na sveučilištima u Zagrebu, Osijeku, Rijeci ili Splitu. Studenti se na Natječaj mogu prijaviti putem web stranice www.iaeste.hr/natjecaj, zaključno s 2.12.2011. godine.

Stručna je praksa u inozemstvu vrlo važna za mlade studente koji žele upotpuniti svoju stručnu naobrazbu te teorijsko znanje stečeno na fakultetu primjeniti u praksi, a iskustva koja studenti steknu za vrijeme svoje stručne prakse su uvijek pozitivna i zanimljiva.

Primarna djelatnost IAESTE članova je prikupljanje stručnih praksi, te vođenje administracije za hrvatske studente koji odlaze na stručnu praksu u inozemstvo i inozemne studente koji dolaze na stručnu praksu u Hrvatsku. No, osim ove djelatnosti članovi sudjeluju i u brojnim drugim projektima i aktivnostima. Članovi udruge mogu postati svi studenti, neovisno o fakultetu ili godini studija. Ukoliko vas zanima nešto više posjetite našu web stranicu www.iaeste.hr


Još vijesti