Mojfaks.hr u Vijesti

Izvrsna prilika studentima da pronađu stručnu praksu i posao – drugi Dan karijera!

Dan karijera sastavni je i obvezni dio nastave za studente američkoga koledža RIT Croatia. Cilj je omogućiti izravnu komunikaciju gospodarstvenika i studenata za izgradnju mreže poslovnih kontakata, održavanje intervjua, pronalazak stručne prakse, sezonskih poslova, pa čak i stalnog zaposlenja.

9. travnja 2014 17:59
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

8. travnja 2014. održan je drugi zagrebački Dan karijera RIT Croatia, sastavni dio obrazovanja američkoga koledža koji svoje studente od prvoga dana priprema za prave poslovne prilike i izazove koji ih na tržištu rada očekuju nakon diplome. Ove se godine studentima u Zagrebu predstavilo 18 uglednih tvrtki: Atlantic Grupa, CARNet, Cemex, Coca Cola HBC, Degordian (iStudio), Drap, Henkel, INA, Infobip, Metro Cash&Carry, Nestle, Oradian IT, P&G, Splitska banka, Styria, Valamar, Zagrebačka banka i Zagrebačka pivovara.

Studentima pružamo obrazovanje usmjereno na razvoj karijere i od prvog dana njihova studija činimo sve kako bismo ih što kvalitetnije pripremili za poslovne izazove i prilike koje ih čekaju nakon diplome. Dan karijera je dio tog iskustva. Na događanju sudjeluju renomirane tvrtke koje su zadovoljne radom naših studenata i na to smo jako ponosni“, rekao je dekan RIT Croatia Don Hudspeth.


Dan karijera jednodnevno je događanje namijenjeno studentima RIT Croatia i jednom godišnje se organizira na oba kampusa toga koledža (Dubrovnik i Zagreb). Prvi Dan karijera u Dubrovniku održan je 2000., a Zagrebu 2013. godine. 

Nakon svečanog otvaranja i uvodnog dijela slijede prezentacije tvrtki, dok se u poslijepodnevnim satima održavaju intervjui predstavnika tvrtki sa studentima. Cilj je događanja omogućiti izravnu komunikaciju gospodarstvenika i studenata za izgradnju mreže poslovnih kontakata, održavanje intervjua, pronalazak stručne prakse, sezonskih poslova, pa čak i stalnog zaposlenja. Studenti RIT Croatia aktivno sudjeluju na događanju i izvrsno su pripremljeni jer se prije samoga Dana karijera održavaju raznovrsni seminari i radionice koje vode istaknuti hrvatski stručnjaci i ugledni profesori.

RIT Croatia, prethodno pod nazivom Američka visoka škola za management i tehnologiju (ACMT), osnovana je 1997. godine u Dubrovniku kao plod suradnje američkog sveučilišta Rochester Institute of Technology (RIT) i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, koje je u to vrijeme iniciralo osnivanje privatnih institucija visokog obrazovanja. 
Danas se RIT Croatia nalazi na dvjema lokacijama, u Dubrovniku i Zagrebu, i ima više od 550 studenata. Na studiju se izvode tri preddiplomska stručna studija: Menadžment u turizmu, hotelijerstvu i uslužnim djelatnostima (Service Management), Međunarodno poslovanje i Informacijske tehnologije te Master of Science studij Service Leadership and Innovation. Nastava se izvodi na engleskom jeziku prema suvremenim američkim programima, a brojni su predavači američki profesori s iskustvom života i rada u SAD-u, dok kvalitetu studija potvrđuju brojne međunarodne akreditacije.

Još vijesti