Mojfaks.hr u Vijesti

Knin još uvijek bez studentskog doma: već 8 godina u procesu realizacije, ali i dalje neuseljiv

Iako je otvorenje kninskog studentskog doma najavljivano za listopad, od toga ove godine neće biti ništa.

25. listopada 2016 17:53
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Grad Knin, investitor, tek je nedavno dobio novac koji je država obećala dati za njegovo opremanje, objavljuje HRT. Izvođač je izabran, a s opremanjem se počinje za koji dan. No, studenti su već nestrpljivi. Još jednu akademsku godinu opterećivat će ih visoke stanarine.

Uplatila je država četiri milijuna kuna za opremanje interijera. Izvođač je dobio i rok od 60 dana, no posla će još imati i građevinari. Bilo je određenih primjedbi Udruge za invalide koji su tražili da se pojedini ulazi i prolazi prilagode invalidima to se sada ispravlja, rekao je Nikola Blažević, v. d. gradonačelnika Knina.

Do kraja godine Dom će biti potpuno "ušminkan": 80 ležajeva, multimedijalni centar i novi prostor za Gradsku knjižnicu. No ležajevi će se ipak puniti tek iduće akademsku godinu i to zbog probijenih rokova prijave.

Odluka je investitora da će dom "prepisati" na Veleučilište. Papirologija se već rješava, a adaptaciju dviju bivših vojnih zgrada financirala je Europa sa 16,7 milijuna kuna.

No i tu je "zaškripilo" i to zbog, kako kažu iz Grada, prvog izvođača radova. Ugovor s njim su prekinuli i gradilište prepustili drugom. Projekt "Studom" Kninjani će zaključiti osam godina nakon što je pokrenut. Za to vrijeme gotovo su tri generacije studenata s diplomom izišle s kninskoga Veleučilišta.

Reportažu pogledajte ovdje.

L.B./izvor: HRT
foto: knin.hr

Još vijesti