Mojfaks.hr u Vijesti

Konačno stigle rang-liste: Provjerite jeste li dobili državnu STEM stipendiju

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je popis studenata koji su dobili državnu STEM stipendiju. Riječ je o 3400 državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2017.2018.

28. studenog 2017 13:14
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, na prijedlog Povjerenstva za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti objavljuje rang-liste za dodjelu 3 400 državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2017./2018., stoji na službenoj stranici MZO-a.

Studenti koji su ostvarili pravo na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti primit će obavijest o ostvarivanju prava na državnu STEM stipendiju preko adrese elektroničke pošte koja je evidentirana u sustavu AAI@EduHr.


Izvor: MojPosao

Ako student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, nužno je da u roku od pet dana od slanja ove obavijesti u aplikaciji koja se nalazi mrežnoj stranici https://stemstipendije.mzo.hr/ i kojoj pristupa prijavom sa svojim AAI@Edu.Hr elektroničkim identitetom, označi izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja te da upiše svoj IBAN žiroračuna. Prihvaćanje Uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora.

Ako u navedenome roku student ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju te će obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju dobiti sljedeći student na rang-listi ispod praga do ispunjenja kvote.


Izvor: jlmelectrical.co.uk

Sukladno Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti (Narodne novine, broj 61/2017. i 95/2017.) izrađeno ukupno osam rang-lista, odvojeno za svako područje te u svakom području posebno za studente prve godine, a posebno za studente viših godina.

Izdvojena je rang-lista za one studente koji su pravo na ovu stipendiju ostvarili na temelju članka 6. Pravilnika u kojem stoji da će svakom visokom učilištu koje izvodi studijske programe u STEM području pripasti najmanje jedna stipendija za studente prve godine i jedna za studente ostalih godina.

Rang-liste možete vidjeti na poveznici: https://stemstipendije.mzo.hr 

Ivana Petrić
foto: darkoba/arhiva MojFaks

Još vijesti