Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Lako do 1000 kuna mjesečno: Osim države i ova županija uvodi stipendiranje studenata koji se obrazuju za STEM zanimanja

MojFaks | Vijesti, 07.09.2017.Lako do 1000 kuna mjesečno: Osim države i ova županija uvodi stipendiranje studenata koji se obrazuju za STEM zanimanja

Uvažavajući važnost obrazovanja u STEM području, Osječko-baranjska županija od ove godine uvodi stipendiranje učenika i studenata koji se obrazuju za STEM područje.

Županija će za 2017./2018. godinu dodijeliti 65 stipendija darovitim učenicima te 30 stipendija darovitim studentima. Stipendije za obrazovanje za deficitarna zanimanja otići će u ruke dvadeset i jednog učenika, odnosno 33 studenta koji se obrazuju za takva zanimanja. Stipendije za učenike iznose po 450 kuna, a za studente po 1000 kuna mjesečno.

Kriteriji za utvrđivanje darovitosti učenika i studenata temelje se na postignutom uspjehu tijekom obrazovanja te rezultatima u izvannastavnim aktivnostima, znanosti, umjetnosti i sportu ostvarenima u prethodne dvije godine obrazovanja.

..Stipendija 'teška' 10800 kuna za čak 3000 studenata: Evo koji su uvjeti prijave...


Javni natječaj za stipendije za deficitarna zanimanja odnosi se na magistare/specijaliste struke u području arhitekture, geodezije, socijalnog rada, logopedije, socijalne pedagogije, edukacijske rehabilitacije i geografije te doktore medicine, dentalne medicine i veterinarske medicine.

Natječaj za STEM područje odnosi se na magistre/specijaliste struke u području strojarstva, računarstva, elektrotehnike i grafičke tehnologije te na CNC operatere i elektroničare u srednjoškolskom sustavu.

Javni natječaji za stipendije učenika i studenata za 2017./2018. godinu bit će objavljeni 11. rujna, stoga svakako provjeravajte službene stranice Osječko-baranjske županije.

L.B./foto: Shutterstock


STEMstipendijaOsječko-baranjska županijaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se