Mojfaks.hr u Vijesti

Motiviranje mladih u ugostiteljstvu: Ministarstvo turizma studentima dodjeljuje stipendije

Radne snage s područja turizma i ugostiteljstva u Hrvatskoj iz godine u godinu sve više nedostaje; motivaciju za rad upravo u turističkom sektoru odlučilo je pokrenuti samo Ministarstvo turizma i to kroz godišnje stipendije studentima i učenicima toga područja.

28. rujna 2017 16:43
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Stipendije mogu iznositi najviše 1 200 kuna mjesečno po studentu, a dodijelit će ih Ministarstvo turizma studentima i učenicima koji su u sektoru ugostiteljstva i turizma. Osnovni cilj ovih stipendija je podizanje kvalitete kadrova u ugostiteljstvu i turizmu te u konačnici ukupne kvalitete hrvatskog turizma kroz poticanje obrazovanja mladih za zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu i kvalitetnije povezivanje obrazovnih institucija i gospodarskih tvrtki.


Izvor: Visoka škola Nikola Šubić Zrinski

Sve je to dio programa poticanja obrazovanja kadrova u ugostiteljstvu i turizmu u 2017. naziva "Stipendije". Partneri te ujedno prijavitelji Ministarstva obrazovanja su tvrtke registrirane za obavljanje ugostiteljskih usluga u objektima hotela, skupina kampova ili turističkih agencija te županijske obrtničke komore. Ministarstvo odobrava 50% ukupnog iznosa stipendije (što je iznos od 600 kuna), a partner drugih 50%.

Student stipendist se obvezuje redovito upisivati u više godine fakulteta, diplomirati u roku, redovito obavljati stručnu praksu u objektima tvrtke partnera itd. Studenti imaju pravo na stipendiju u trajanju od 1. rujna 2017. godine do 31. kolovoza 2018. godine.


Izvor: Shutterstock

Sve bitne informacije možete saznati na stranicama Ministarstva turizma kao i u dokumentu programa stipendiranja.

Ivana Petrić
foto: Pixabay

Još vijesti