Mojfaks.hr u Vijesti

Najgore iskustvo u potrazi za poslom: 'Dobila sam takav šamar da ga još osjećam i neće brzo proći'

Pronaći posao u Hrvatskoj za mnoge je postala nemoguća misija, a frustracije i neugodnosti na koje pritom nailaze prelaze sve granice dobrog ukusa. Čini se kako je kriza u Hrvatskoj izvukla ono najgore iz poslodavaca kad je riječ o odnosu prema potencijalnim zaposlenicima.

17. listopada 2014 12:01
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Jedna se čitateljica javila portalu danas.net.hr još uvijek pod dojmom neugodnog događaja koji joj se dogodio u jednoj tvrtki na sjeveru Hrvatske, gdje se javila na oglas za posao.

Oglas bez navedenih uvjeta

U medijima i na stranicama HZZ-a ugledala je oglas za posao administratora na info pultu. Gospođa od 46 godina i sa 27 godina staža odlučila se prijaviti jer, kako i sama kaže, do mirovine mora odraditi još nekih dvadesetak godina.

\'Oglas je bio bez navedenih posebnih uvjeta pa sam smatrala da sa SSS mogu konkurirati na natječaju s obzirom da imam puno radnog iskustva na takvim poslovima. No, došavši u centralu sa zamolbom, nakon desetak minuta bila sam pozvana na razgovor, tj. dobila sam takav \'šamar\' da ga još osjećam i neće brzo proći\', piše ogorčena čitateljica.

\'Stari ste, nemamo za vas posla\'

Naime, na razgovoru za posao dočekala ju je gospođa koja joj je umjesto odgovora na njen pozdrav rekla: \'Stari ste, nemamo za vas posla\'.

"U šoku od takvog dočeka uspjela sam samo onako šokirana izgovoriti: \'Molim?\', na što je opet ponovila: \'Prestari ste. Nama treba netko za nošenje kave i javljanje na telefon od 20, najviše 22 godine, ali to ne smijemo napisati u natječaju\', prepričava čitateljica ponižavajuće iskustvo u dotičnoj tvrtki.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Foto: Photoexpress
Izvor: danas.net.hr
I.N.

Još vijesti