Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Najgore uvrede kojima možeš 'počastiti' apsolventa

MojFaks | Vijesti, 01.03.2016.Najgore uvrede kojima možeš 'počastiti' apsolventa

Sad kad si jednom nogom već lagano u 'stvarnom svijetu' s novopečenom dilopmom, sad kad te još samo nekoliko mjeseci dijeli od zapošljavnja i povratka k roditeljima, svi će u tvojoj blizini početi spominjati tu nezgodnu temu - BUDUĆNOST!

Za sve vas koji imate prijatelje apsolvente ili ste sami apsolventi, birajte riječi i nemojte se ljutiti na osobe koje to ne rade. Vaš entuzijazam pokušat će napasti sa svih strana, najčešće postavljanjem glupih pitanja i blebetanjem zločestih komentara.

Evo samo nekoliko 'favorita' – najgorih uvreda (iako možda nesvjesnih i nenamjernih) koje možeš izreći jednom apsolventu.

* Dobrodošao/la u stvarni svijet!Kao da si dosad živio/jela u nekoj neprobojnoj kupoli...

* I? Što sad planiraš?Od svih okrutnih stvari, ova je najgore. Pa pustite me da barem na tren uživam u plodovima svoga rada. Nema veze što na burzi to nitko neće cijeniti.

* Joj, tako si sretan/na što se vraćaš svojima doma.Da, sjajno. Nakon godina samostalnosti i životnog ritma koji je ovisio isključivo o mojim potrebama i navikama, povratak u prošlost – pod roditeljsku čizmu. Stanarina je doduše besplatna, a i kuhinja je odlična, ali nema više neopterećenog švercanja cura/dečki u sobu u sitne noćne sate...

* Jesi li već počeo/la pretraživati web stranice koje nude oglase za poslove?Nikad se toga ne bi sam/a sjetio/la, genijalni savjetniče za razvoj svačijih karijera...

* Uživaj dok traje!Hvala što me podsjećate da je nakon završnih ispita, završnog rada i papirologije to to. Hvala što me podsjećate da se nakon privikavanja na jedan stil života moram priviknuti na drugi. Sretno mi bilo sljedećih 60 godina!

* Više NIKAD nećeš ići van srijedom!Pfff, s tim stavom i nećeš, gubitniče!

* Znače li danas uopće diplome nešto u ovom svijetu?Da, zbilja, znanje je bezveze i ne znači ništa. Radne navike koje sam stekao/la također su velika nula, a i novac koji sam uložio/la u školovanje potpuno je profućkan. Super!

* Prijatelji s fakulteta nisu pravi prijatelji.Da, a ti si mi baš pravi prijatelj? Tko zapravo ima pravo procjenjivati tko je moj pravi prijatelj ili ne. Osim mene, naravno!

* Hoćeš li upisati magisterij ili doktorat?Hoćeš li mi ga ti platiti?

* E, sad tek počinje pravi posao!Baš smiješno što to kažeš jer učenje i čitanje, pisanje seminara, nesanica, bol u mozgu i krvave oči, ocjene u indeksu – to je zapravo bilo bojanje bojanke, a ne težak i pravi posao. Baš smiješno...

* Sad moraš naučiti kuhati.(Ubaci bilo koju uvredu ovdje.)

L.B./izvor: Hexjam
foto: Pixabay


apsolventiuvredezadnja godina faksastudiranjeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se