Mojfaks.hr u Vijesti

Nemoj razbijati glavu: 'Ozbiljni' studentski problemi koji to zapravo uopće nisu

Svi smo to prošli: zapnemo u nekoj situaciji kad nam se čini da je došao kraj svijeta i da dalje jednostavno ne možemo. Ne spavamo, ne jedemo, rastzreseni smo ili frustrirani samo da bi shvatili da većina problema uopće nije bitna – dugoročno gledano.

23. rujna 2015 14:36
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Period studiranja nije vrijeme da se zamarate sitnicama. Život više nikada neće biti tako jednostavan kao kad ste mladi pa bi trebali u tome uživati što je više moguće. Iako ti ovi problemi na faksu mogu djelovati zastrašujuće nerješivi i presudni, zapravo su samo jedna mala točkica u tvome životu.

1. Pijano svađanje s cimerom ili cimericom

tumblr_inline_nljfzka7Sm1re3w10

Svađanje je bezveze i nikada neće biti lako i jednostavno, ma s kime se svađaš. S cimericom ili cimerom koje moraš viđati svaki dan – može biti samo još i teže. Ipak, nije kraj svijeta! Ako ste u stanju afekta ili pod utjecajem alkohola, već sutra će se emocije \'ispuhati\' i imat ćete priliku zagladiti stvari. Ako je razlog svađe ozbiljan i nepremostivi problem – uvijek možeš pronaći drugog cimera ili cimericu.

2. Pad na ispitu

jennifer-lawrence-yeah-you-failed

Nitko ne kaže da su ocjene nebitne, ali čak i ako padneš na jednom, dva ili tri ispita – velika stvar! Svi imamo dane kad se osjećamo kao da smo ustali na lijevu nogu i kao da nam ništa ne ide od ruke, a nekoliko padova na ispitu neće ti uništiti tvoju \'studentsku karijeru\'.

3. Prosjek ocjena

tumblr_mdymmhwAtE1raqsyv

Prosjek ocjena zbilja nije važan, osim ako ne planiraš na doktorski (a i onda se uz pomoć preporuka riješi i lošiji prosjek). Naravno da želiš najbolji mogući prosjek, ali razlika između 4,1 i 4,2 je zbilja minorna i ne isplati se zbog nje razbijati glavu. Daj sve od sebe, na ispitima koji te više zanimaju proći ćeš bolje, a na onima koji ti nisu interesantni lošije – nema normalnije stvari od toga! Ako razmišljaš o zapošljavanju, rijetko koji poslodavac traži prosjek ocjena, dapače, to je sve rjeđe pokazatelj buduće uspješnosti osobe.

4. Jedino ti nemaš dečka ili djevojku

anigif_enhanced-buzz-20126-1425841614-6

Naravno da je bezveze biti jedini single član ekipe i solirati dok su svi u parovima. Ne radi se samo o neugodnim momentima kad ti postane jasno da si \'trinaesto prase\', puno je to pitanja (samopouzdanje, usamljenost, osobno ostvarenje) koja nas muče ako se nađemo u takvoj situaciji. Unatoč tome – nije ni ovo smak svijeta jer bolje je biti sam nego u očajnoj i toksičnoj vezi.

5. Ne znaš što ćeš nakon diplome

tumblr_n14so6xnux1seloako1_500

Dobrodošao/la u klub! Ako te \'ždere\' to što ne znaš što ćeš nakon diplome i što nemaš osiguran posao kod roditelja u fitmi – nema veze, to je stvarnost većine studenata. Jednom kad odlučiš što zapravo želiš raditi, provest ćeš mnogo godina radeći to tako da je bolje biti siguran u svoje odluke o karijeri i poslu. Ponekad nam za takve odluke treba više vremena.

6. Napio/la si se i javno se osramotio/la

im-not-drunk-gif

Samo je pitanje dana kad će netko nadmašiti tvoje javno sramoćenje. Nemoj da ti ova epizoda kvari rapoloženje ili uzrokuje osjećaj srama. Sve je to dio studentskog života...

L.B./izvor: College Candy
foto: Freeimages

Još vijesti