Mojfaks.hr u Vijesti

Nije skupila za školarinu pa ju čekaju: drugi najbolji fakultet na svijetu napravio presedan zbog Marije Radulović!

Prestižni Imperial College u Londonu, službeno drugi najbolji fakultet na svijetu, zbog Beograđanke Marije Radulović (19) napravio je presedan i odlučio joj čuvati mjesto na studiju za narednu godinu. Naime, ove je godine primljena kao vrsni kandidat, ali nije uspjela prikupiti 25.500 funti za školarinu.

23. listopada 2014 13:35
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Marija je bila primljena na čak četiri britanska sveučilišta (od pet na koje je aplicirala). Odbio ju je samo Cambridge, a odabrala je Imperial College koji je nedavno proglašen drugim najboljim fakultetom na svijetu.

Problem je nastao kada Marija nije mogla skupiti novac za školarinu: \'Odbila me je i jedna od naših najutjecajnijih firmi koja ubire velike prihode i sponzorira razne emisije, koncerte i utakmice. Čovjek je rekao: \'Znate kako, postoje mnoga talentirana djeca koja glume, plešu i pjevaju, treba i njih sponzorirati.\' Tada mi je bilo jasno kako su prioriteti postavljeni.\' objasnila je mlada djevojka za  24sata.rs.

Ona je i jedna od samo troje kandidata koji su dobili rektorsku stipendiju od 3.000 funti, koja će joj, također dobrom voljom fakulteta, biti prenijeta u narednu školsku godinu.

Foto: Facebook Imperal College
Izvor: 24sata.rs
I.N.

Još vijesti