Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Novi studij: prvi budući klinički nutricionisti uskoro sjedaju u klupe

MojFaks | Vijesti, 09.11.2015.Novi studij: prvi budući klinički nutricionisti uskoro sjedaju u klupe

Krajem studenoga u klupe Fakulteta zdravstvenih studija sjest će prva generacija budućih kliničkih nutricionista.

Riječ je o jedinstvenom sveučilišnom diplomskom studiju ne samo u Hrvatskoj, već i šire, a po završetku dvogodišnjeg studija polaznici stječu 120 ECTS bodova i zvanje klinički nutricionist.

Fakultet zdravstvenih studija krajem listopada okončao je natječaj za upis, a prema procjeni dekana prof. dr. Alana Šustića, planirana upisna kvota bit će u cijelosti popunjena.

"Planiramo da će prvu generaciju činiti 25 studenata. Trenutačno takav program u Hrvatskoj ne postoji. Imamo samo nutricionistički program koji se nadovezuje na program prehrambene tehnologije na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu. Ovo će, pak, biti interdiscipliniran program koji je vezan uz kliničku nutriciju i u čijem će izvođenju sudjelovati četiri fakulteta riječkog Sveučilišta te Veleučilište u Rijeci. Program je eksperimentalan i multidisciplinaran", kaže dekan.

Uz Fakultet zdravstvenih studija u izvođenju programa sudjelovat će i Medicinski, Filozofski te Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, a sa svojim programima mediteranske poljoprivrede i vinarstva te planiranim programima maslinarstva i pčelarstva u izvođenje programa uključit će se i riječko Veleučilište.

Više pročitajte ovdje.

L.B./izvor: Novi list
foto: Freeimages


klinički nutricionizamAlan ŠustićRijekaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se