Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Objavljene rang-liste za upise u 1. godinu diplomskog studija

MojFaks | Vijesti, 02.10.2017.Objavljene rang-liste za upise u 1. godinu diplomskog studija

U nedjelju, 1. listopada 2017. godine, objavljene su rang-liste za upise u 1. godinu diplomskog studija u akademskoj godini 2017./2018. za ona visoka učilišta koja su upise provodila kroz Nacionalni informacijski sustav prijave na diplomske studije (NISpDS).

Već treću godinu, Središnji prijavni ured Agencije za znanost i visoko obrazovanje, uspješno je proveo elektroničke prijave na diplomske studije, a ove su godine NISpDS sustav koristila visoka učilišta:

* Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku: Odjel za kemiju, Ekonomski fakultet, Građevinski fakultet, Odjel za kulturologiju, Umjetnička akademija u Osijeku

* Sveučilište Jurja Dobrile Pula (svi studijski programi)

* Sveučilište u Rijeci: Filozofski fakultet, Građevinski fakultet, Fakultet zdravstvenih studija, Politehnika i informatika, Učiteljski fakultet, Odjel za fiziku, Odjel za matematiku, Odjel za biotehnologiju, Odjel za informatiku

* Sveučilište u Zadru: Odjel za anglistiku, Odjel za ekonomiju, Odjel za etnologiju i antropologiju, Odjel za filozofiju, Odjel za francuske i iberoromanske studije, Odjel za geografiju, Odjel za germanistiku, Odjel za informacijske znanosti, Odjel za izobrazbu učitelja i odgojitelja, Odjel za klasičnu filologiju, Odjel za kroatistiku i slavistiku, Odjel za lingvistiku, Odjel za pedagogiju, Odjel za povijest, Odjel za povijest umjetnosti, Odjel za psihologiju, Odjel za sociologiju, Odjel za talijanistiku, Odjel za turizam i komunikacijske znanosti, Teološko-katehetski odjel, Odjel za talijanistiku, Odjel za turizam i komunikacijske znanosti, Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu

* Hrvatsko katoličko sveučilište (svi studijski programi)

* Veleučilište u Slavonskom Brodu

* Veleučilište "Lavoslav Ružička" u Vukovaru

* Veleučilište "Marko Marulić" u Kninu

* Veleučilište u Požegi

* Veleučilište Šibenik

* Međimursko veleučilište u Čakovcu

* Politehnika Pula - Visoka tehničko-poslovna škola s pravom javnosti

* Visoka škola međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld.


Kroz NISpDS sustav ove se godine prijavilo 2204 kandidata, a pravo upisa ostvarilo je njih 1848.

Visoka učilišta prepoznala su koristi koje im ovakav način prijave donosi, poput jačanja transparentnosti postupka, smanjenja troškova i administrativnog opterećenja, olakšavanja postupka upisa samim kandidatima, te se planira postupno uvođenje elektroničke prijave i na ostala visoka učilišta u Hrvatskoj.

Rang-liste, kao i sve informacije vezane uz prijavu diplomskih studijskih programa dostupne su na mrežnoj stranici www.studij.hr.

PR tekst
foto: Shutterstock


diplomski studijiAZVOrang-listeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se