Mojfaks.hr u Vijesti

Objavljeni rezultati natječaja za studentski smještaj za akademsku godinu 2019.2020. i u Splitu! Pogledajte detalje

Privremeni rezultati natječaja za studentski smještaj u Splitu objavljeni su 22. kolovoza, a na koji se prijavilo sveukupno, s brucošima i studentima viših godina, 1848 studenata. S obzirom na kvote koje su bile određene, pravo na studentski dom, učenički dom te na subvencionirano stanovanje ostvarilo je ukupno 1355 studenata.

23. kolovoza 2019 16:33
Objavljeni rezultati natječaja za studentski smještaj za akademsku godinu 2019.2020. i u Splitu! Pogledajte detalje

Objavljeni rezultati natječaja za studentski smještaj za akademsku godinu 2019.2020. i u Splitu! Pogledajte detalje Foto: MojFaks

Brucoša koji su se prijavili bilo je 562, dok je studenata viših godina (izuzev studenata postdiplomskih studija) bilo duplo više – 1286. Studentski centar u Splitu najavio je i moguće spuštanje granice nakon što se obrade sve žalbe, što je dobra vijest za sve one koji nisu ostvarili pravo na smještaj. 


Rok za podnošenje žalbi je, piše na službenoj stranici, osam dana od objave privremenih rezultata, a šalju se preporučenom poštom na adresu Studentskog centra Split, Cvite Fiskovića 3 (21 000 Split), ili se mogu donijeti osobno na istu adresu. Bitno je naglasiti da je pošta s naznakom \'\'Komisiji za žalbe\'\'.


Moguće zamjene


Svi oni koji pak jesu ostvarili pravo, a žele se zamijeniti u studentskom domu, to mogu učiniti, ali tek nakon objave konačnih rezultata. Zapisivanje zamjena studenti će moći obaviti u studentskom hotelu Spinut, kod referenta studentskog smještaja. Kako bi ona bila valjanja, potrebna je suglasnost oba studenta, kao i njihov potpis.


Ukupni prosjeci razlikovali su se od godine do godine studiranja – najviši prosjek među prijavljenim brucošima imali su oni s Odjela zdravstva, dok je među studentima starijih godina preddiplomskih studija najviši prosjek bio među studentima s Odjela energetike. Najviši prosjek na diplomskim studijima su, pak, imali studenti Ekonomije.


Svi ostali detalji o načinima i proceduri useljenja u svoj studentski smještaj bit će objavljeni nakon objave konačnih rezultata, a jeste li vi ostvarili pravo na smještaj, ako ste brucoš, možete provjeriti ovdje, a ako ste student viših godina, pogledajte ovdje.



P.H.

Foto: scst.unist.hr

Još vijesti