Mojfaks.hr u Vijesti

Osječki Filozofski fakultet jedini humanistički fakultet s certifikatom za kvalitetu

Certifikat su, otkad je započeo postupak vanjske neovisne periodične prosudbe 2010. godine, dobila uglavnom privatna veleučilišta, rektorati te fakulteti iz STEM područja. Filozofski fakultet je trenutno jedini fakultetu Hrvatskoj koji se bavi humanističkim znanostima, a koji je dobio certifikat za kvalitetu.

26. rujna 2016 18:28
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Akreditacijski savjet Agencije za znanost i visoko obrazovanje Republike Hrvatske na svojoj je sjednici 17. svibnja 2016. donio zaključak o izdavanju certifikata Filozofskom fakultetu u Osijeku za učinkovit, razvijen i funkcionalno ustrojen sustav osiguravanja kvalitete.

Ustanova koja želi dobiti certifikat mora proći postupak vanjske neovisne periodične prosudbe unutarnjeg sustava osiguravanja kvalitete koji se provodi u ciklusima od pet godina, piše Osijek031.

Vanjskom prosudbom prosuđuje se koliko visoko učilište vodi brigu o akademskim standardima i kvaliteti po pitanju unapređivanja mogućnosti za stjecanje određenih stupnjeva obrazovanja, potpore ostvarenju misije i strateških ciljeva jedinice za osiguravanje kvalitete na visokom učilištu te uspoređivanja dostignutih standarda i kvalitete s kvalitetom i standardima koji se primjenjuju na sličnim visokim učilištima u zemlji i zemljama EU.

Razvijena faza sustava, koju je ostvario Filozofski fakultet predstavlja III. stupanj razvijenosti i označava da je sustav osiguravanja kvalitete u funkciji, da je provedena unutarnja prosudba i da se sustav unapređuje na temelju rezultata unutarnje prosudbe. Filozofski fakultet u Osijeku ima 55 godina dugu tradiciju odgoja i obrazovanja studenata, a ovaj je certifikat potvrda izvrsnog rada cjelokupnog osoblja i studenata.

L.B./izvor: Osijek031
foto: screenshot/YouTube

Još vijesti