Mojfaks.hr u Vijesti

Studenti se opraštaju od Malog Ivice – mačka koji je živio na fakultetu: 'Otišao je iza duge kao pravi FER-ovac'

Velika je tuga zavila Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Naime, najslađi 'student' FER-a, popularni mačak, Mali Ivica, uginuo je nakon što ga je udario automobil. Studenti su sada u suzama i opraštaju se od svog ljubimca, a osim što će njima faliti, falit će i drugima koji su ga brzo zavoljeli na Instagramu gdje je bio prava zvijezda.

19. veljače 2019 12:44
Studenti se opraštaju od Malog Ivice – mačka koji je živio na fakultetu: 'Otišao je iza duge kao pravi FER-ovac'

Studenti se opraštaju od Malog Ivice – mačka koji je živio na fakultetu: 'Otišao je iza duge kao pravi FER-ovac' Foto: MojFaks

Nedavno smo pisali o glavnoj zvijezdi FER-a i Instagrama, o Malom Ivici. Rijetko tko ne zna za ovog čupavca koji je FER-ovcima uljepšavao dane i studiranje. Nažalost, sada se studenti moraju oprostiti od svog najmilijeg Ivice. Udario ga je automobil i uginuo je. Priča o Ivici počela je prvo na FER-u pa se preselila na Instagram gdje je mačak postao pravi influencer. Zato su mu ondje napisali i posvetu. Teško se ne rasplakati.

View this post on Instagram

"Malog Ivice više nema. Jutros ga je zgazio auto na Vukovarskoj. Još jednom je „curiousity killed the cat“. Hvala svima koji su mu dali toliko ljubavi, hrane, pažnje i maženja. Otišao je preko duge pun ljubavi i znanja. Otišao je kao pravi ferovac." ~ hvala @sondraglavocic što nam je javila ove tužne vijesti i uvijek bila tu za Ivicu - Ivica je iznenada ušao u naš život i iznenada otišao. Nakon što je bio ostavljen od starih vlasnika, svoj je novi dom nenadano pronašao na zagrebačkom fakultetu. Ovdje se osjećao sigurno, toplo i voljeno. Unio je radost i toplinu na naš faks, mnogima bio anti-stres terapija, moralna podrška u učenju i motivacija za dolazak na fakultet. - Pokrenuo sam ovu stranicu kao internu stvar za FER-ovce, a preko noći se dogodila eksplozija u popularnosti. Do danas ga je pratilo sedam tisuća osoba diljem Hrvatske, pa i iz susjednih nam zemalja i dijaspore, svih dobnih skupina. Komentari koje ste ostavljali i poruke koje ste slali pokazuju koliko je sve uveseljavao i svima značio, koliko bi vam značilo vidjeti slike njegovih zgoda na fakultetu, bilo da se igra, istražuje ili spava. - Hvala svima koji su mu bili podrška i svima koji su uskakali i pomagali sa stranicom i s Ivicom kad je trebalo jer ne bih mogao ovo sam. Hvala Ivici što je barem nakratko učinio naše živote ljepšima. Nadam se da će Mali Ivica poslužiti kao inspiracija i drugima da pruže životinjama koje lutaju priliku i da ih zavole umjesto da ih ostave.

A post shared by Mali Ivica (@mali_ivica_fer) on



"Malog Ivice više nema. Jutros ga je zgazio auto na Vukovarskoj. Još jednom je „curiousity killed the cat“. Hvala svima koji su mu dali toliko ljubavi, hrane, pažnje i maženja. Otišao je preko duge pun ljubavi i znanja. Otišao je kao pravi ferovac." ~ hvala @sondraglavocic što nam je javila ove tužne vijesti i uvijek bila tu za Ivicu
-
Ivica je iznenada ušao u naš život i iznenada otišao. Nakon što je bio ostavljen od starih vlasnika, svoj je novi dom nenadano pronašao na zagrebačkom fakultetu. Ovdje se osjećao sigurno, toplo i voljeno. Unio je radost i toplinu na naš faks, mnogima bio anti-stres terapija, moralna podrška u učenju i motivacija za dolazak na fakultet.

...Prede i studira: Upoznajte Ivicu – preslatkog mačka koji živi na FER-u...

-
Pokrenuo sam ovu stranicu kao internu stvar za FER-ovce, a preko noći se dogodila eksplozija u popularnosti. Do danas ga je pratilo sedam tisuća osoba diljem Hrvatske, pa i iz susjednih nam zemalja i dijaspore, svih dobnih skupina. Komentari koje ste ostavljali i poruke koje ste slali pokazuju koliko je sve uveseljavao i svima značio, koliko bi vam značilo vidjeti slike njegovih zgoda na fakultetu, bilo da se igra, istražuje ili spava.
-
Hvala svima koji su mu bili podrška i svima koji su uskakali i pomagali sa stranicom i s Ivicom kad je trebalo jer ne bih mogao ovo sam. Hvala Ivici što je barem nakratko učinio naše živote ljepšima. Nadam se da će Mali Ivica poslužiti kao inspiracija i drugima da pruže životinjama koje lutaju priliku i da ih zavole umjesto da ih ostave.", napisali su studenti na Instagramu iz posljednju Ivičinu fotografiju.



Naravno, kada krenete čitati komentare još više ćete se rasplakati jer Ivicu su voljeli doslovno svi. I oni koji su studirali na FER-u i oni koji nisu. Spavaj Ivice, ipak si to najviše volio!

Ivana Petrić
foto: Instagram@mali_ivica_fer

Još vijesti