Mojfaks.hr u Vijesti

Povijesna odluka: Sveučilište u Dubrovniku uskoro dobiva studentski dom

Projekt je vrijedan gotovo 151 milijun kuna.

4. srpnja 2016 14:23
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije donijelo je Odluku o financiranju projektnog prijedloga "Kompleks studentskog doma Sveučilišta u Dubrovniku" u ukupnom iznosu od 150.900.000,00 kuna, isto onoliko koliko je Sveučilište u prijavi tražilo.

Projektni prijedlog Sveučilišta u Dubrovniku uspješno je prošao svih pet fazi provjere postupka dodjele bespovratnih sredstava koje je obavila Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (Zaprimanje i registracija; Administrativna provjera; Provjera prihvatljivosti prijavitelja, projekta i aktivnosti; Ocjenjivanje kvalitete; Provjera prihvatljivosti izdataka).

..Nema više i ovce i novce: privatni iznajmljivači u Dubrovniku negoduju zbog najavljene izgradnje studentskog doma...


Temeljem Odluke o financiranju Sveučilište u Dubrovniku i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije potpisat će Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava.

"Ovom Odlukom izgradnja studentskog doma više nije upitna, osigurali su se izvori financiranja, a Dubrovnik postaje sveučilišni grad u pravom smislu riječi. Zadovoljstvo mi je da smo ovaj projekt uspjeli dovesti do realizacije u mom mandatu", izjavila je rektorica Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. sc. Vesna Vrtiprah.

...30 milijuna kuna za studentski dom: za 18 mjeseci svi dubrovački studenti imat će smještaj...


Projekt je koncem veljače ove godine kandidiran na financiranje sredstvima iz fondova Europske unije, i to u okviru operativnoga programa Konkurentnost i kohezija, a u sklopu Ograničenoga poziva na dostavu projektnih prijedloga Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskoga smještaja za studente u nepovoljnom položaju.

L.B./izvor i foto: unidu.hr

Još vijesti