Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Premijer Orešković dubrovačkim studentima poželio da 'ostanu gladni'

MojFaks | Vijesti, 04.04.2016.Premijer Orešković dubrovačkim studentima poželio da 'ostanu gladni'

Premijer Tihomir Orešković posjetio je danas Dubrovnik te je sudjelovao na konferenciji 'CIRAZ 2016: Harnessing Innovation to Drive Economic Growth – The Ron Brown Legacy' koja se održava na kampusu Sveučilišta.

Uz predsjednika Vlade stigao je i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar, a Orešković je u više navrata nasmijao cijelu dvoranu, piše Dubrovački dnevnik.

"Mi smo svijetu dali Teslu, Penkalu, padobran, torpedo i kravatu, a i u novije vrijeme također pružamo novosti na području tehnologije. Prvi put sam ostao šokiran kad sam sjeo u kafić i kad sam putem SMS-a platio parking. Postoje brojne inovacije, no bez obzira na to, Hrvatska zaostaje s drugim zemljama. Po broju prijava smo daleko ispod EU prosjeka. Ukupna ulaganja u istraživanje razvoja iznose 0,76 posto PDB-a u Hrvatskoj dok je EU prosjek dva posto", kazao je.

Kako je naglasio premijer, Hrvati su dobri inovatori, ali "zapinje" pri primjeni inovacija u proizvodnim procesima. Vlada je stoga usvojila Strategiju pametne specijalizacije čiji je glavni cilj jačanje ekonomskog rasta i otvaranje radnih mjesta.

"Kao netko tko je radio za inovativnu tvrtku vidim ogroman potencijal u Hrvatskoj i drago mi je da su studenti tu jer vi ste naša budućnost. Bitno je imati viziju i truditi se", izjavio je Orešković.

Na samom kraju nasmijao je prisutne parafrazirajući Steve Jobsa koji je poznat po svojoj izjavi "stay hungry".

"Kad sam zapošljavao mlade studente, kazao bih im da im mogu dati dvije stvari, ali jednu ne. Mogu im pružiti sredstva pomoću kojih će biti uspješniji kao što su recimo laptopi ili putovanje te im mogu pružiti edukaciju. Međutim, ne mogu im pružiti želju, glad. Glad za tim da žele naučiti nešto novo. Kao što je rekao Steve Jobs, to je 'hunger'. Tako da bih vam na kraju želio da svi ostanete gladni. No, to je Steve Jobs rekao – Stay hungry!", kazao je Orešković.

Video možete pogledati ovdje.

L.B./izvor: Dubrovački dnevnik
foto: screenshot/dubrovačkidnevnik.rtl.hr


Tihomir OreškovićSteve Jobsgladkonferencija CIRAZ 2016: Harnessing Innovation to Drive Economic Growth – The Ron Brown LegacyKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se