Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Odličan početak karijere: Stipendija od 5 tisuća eura i putovanje u Bruxelles

MojFaks | Vijesti, 28.12.2016.Odličan početak karijere: Stipendija od 5 tisuća eura i putovanje u Bruxelles

Novinarke mlađe od 30 godina mogu dobiti priliku za odličan početak karijere u Bruxellesu i to preko Lénaïc zaklade, a radi se o stipendiji od 5000 eura i o pet mjeseci stažiranja u nekom europskom mediju.

Ovo će možda nekome zvučati kao mačji kašalj, ali velika je stvar otići stažirati van i raditi u stranom mediju kada je o novinarstvu riječ. Upravo to je prepoznao i Lénaïc, Zaklada za novinare osnovana u spomen na mladu novinarku Lénaïc Vaudin koja je prošle godine umrla od raka u samo 28-oj godini.

Mlada novinarka je svoj posao izvrsno obavljala tijekom boravka u Bruxellesu te bi se reklo da je uvijek dovršavala svoje priče. Kao što je kod nas Ana Rukavina, tako je Lénaïc u Europi simbol borbe, ustrajnosti i dobre mlade novinarke.


Izvor: Pixabay

Novinarke mlađe od 30 godina mogu se prijaviti na ovaj natječaj za stipendiju i stažiranje koje traje pet mjeseci, a prijave sa životopisom i motivacijskim pismom se zaprimaju do 31. prosinca 2016. na mail: info@lenaic.eu

Više o natječaju i ovoj jedinstvenoj prilici možete pročitati na lenaic.eu.

Ivana Petrić
foto: Pixabay


mlade novinarkenovinarkezaklada LenaicKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se