Mojfaks.hr u Vijesti

RefME: aplikacija koja vam pomaže napraviti popis bibliografskih jedinica

Nova aplikacija osmišljena je tako da vam skrati vrijeme zamornog pisanja popisa literature na kraju seminara, eseja, diplomskih, magistarskih i doktorskih radova.

11. prosinca 2014 15:02
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Besplatna alatka imena RefMe koristi tehnologiju skeniranja kako bi olakšala posao citiranja unutar radova, generiranja popisa bibliografskih jedinica koje ste prilikom pisanja rada koristili, ali i pretraživanja odabranih jedinica literature po ključnim riječima. Do sada ju je isprobalo pola milijuna korisnika.

Tom Hatton, generalni direktor i su-osnivač tvrtke koja je proizvela aplikaciju izjavio je: “Apsurdno je ne prihvatiti inovaciju koja može pomoći studentima u njihovom razvoju.

Unatoč tome, neki su aplikaciju kritizirali jer dodatno pojednostavljuje akademksi život i pripadajuće mu obaveze.

Studentica s Warwicka, Florrie Sheehan, podržava inovaciju unatoč ovakvim kritikama: “Mislim da je to dobra ideja jer se radi samo o još jednom slučaju tehnologije koja olakšava suvremeni život. Ne razlikuje se od pisanja poruka umjesto pisanja ili mikorvalnih pećnica od otvorenih ognjišta.

Aplikacija se skine između 5 tisuća i 30 tisuća puta dnevno što je čini skidanijom i od Spotify i eBay aplikacija, a raste brže od Twittera i Pinteresta u njihovoj prvoj godini.

Sviđa li se vama ova aplikacija?



L.B./izvor: Independent.co.uk.
foto: screenshot/YouTube

Još vijesti