Mojfaks.hr u Vijesti

Seks među studentima – da na jednu noć, ne na prvom spoju!

Istraživanje o kojem piše Live Science, provedeno je među tri stotine studenata, a tema je bio seks pri prvom susretu. Pokazalo se da studenti oba spola ne zaziru od seksa pri prvom susretu, međutim imaju različita stajališta o tome kada se taj susret dogodio.

26. kolovoza 2013 17:33
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Točnije, studenti su u istraživanju trebali ocijeniti sljedeću situaciju – na tulumu sretnu nekoga tko im se sviđa te s njim ili njom završe u krevetu. Sljedeći dan idu na spoj i taj spoj ne završi u krevetu već \'samo\' poljupcem.

>> Drama, seks, razočaranje... Evo što ćete doista naučiti studirajući!

Iako je u istraživanju već bio poznat scenarij cijele priče, studenti su mogli ocjenjivati kako im se to sviđa te bi li se i sami tako ponijeli da se nađu u sličnoj situaciji. Većina  se tako izjasnila da im je takva situacija sasvim prihvatljiva, odnosno da bi se jednako ponijeli da se nađu u takvoj situaciji u stvarnom životu.



Tulum nije isto što i spoj!

Također, većina je rekla kako je tulum sasvim drugačija situacija od spoja te svaki ima drugačiju svrhu koju određuje okružje. Petina se izjasnila da tulum ima takvo okružje koje potiče na seks za jednu noć, dok pravi spoj to nema.

Profesor koji je provodio istraživanje o tome kaže: \'Naše istraživanje sugerira da jednako ponašanje iste skupine ljudi doista ovisi o kontekstu situacije, a ne samo o individui, odnosno kakva je ona, kakve su njene vrijednosti i karakter. Sve ovo pokazuje važnost  okružja koje usmjerava ljudsko ponašanje.\'

Uz ovo, većina je studenata rekla kako je cilj tuluma dobro se zabaviti dok je cilj spoja bolje upoznati drugu osobu. Nadalje, 40 posto ih se izjasnilo da bi alkohol utjecao na ovu situaciju na tulumu. S druge strane, većina je rekla kako na spoju ne bi bilo alkohola, što je i logično jer je cilj spoja da se upozna druga strana, a to znači da se mora biti trijeznim.

>> Sve u znaku ljepotica – evo kako se tulumarilo proteklog vikenda

Zanimljivo je i da većina studenata kaže kako seks na prvom spoju govori loše o ljudima koji se tako upletu, a posebno na žensku stranu.

Jedan je student kao komentar poljupca na prvom spoju napisao: \'Dvoje se na prvom spoju samo poljubi jer tradicija nalaže da se završi nevino.\'

N.LJ.J.
Foto: photoxpress.com



Provjeri još...

>> Puno seksa (ni)je dobro za studente
>> Studenti koji piju alkohol sretniji su od onih koji ga ne piju

Još vijesti