Mojfaks.hr u Vijesti

Skupa vs. jeftina kozmetika: ima li razlike u kvaliteti sastojaka?

Smatrate li i vi da je kozmetički proizvod onoliko kvalitetan kolika mu je cijena? Ako smatrate, možda će vas razočarati informacija o tome zašto je skupa kozmetika koliko skupa, a jeftinija jeftina.

5. studenog 2015 14:02
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Kvaliteta sastojaka najmanji je faktor u formiranju cijene proizvoda!

Skupi kozmetički brendovi pakiraju svoje proizvode u pažljivo osmišljena i dizajnirana pakiranja, zauzimaju najbolja mjesta u elitnim rodnim kućama i odjelima s kozmetikom i nude puno više besplatnih testera.

Ako je vjerovati kemičaru Randyju Schuelleru, stručnjaku za kozmetiku i osnivaču portala The Beauty Brains koji razbija mitove vezane uz kozmetiku, samo 15% finalnog troška odlazi na kvalitetu sastojaka. Ostali troškovi, koji onda utječu na visinu cijene, odnose se na plaćanje mjesta na policama drogerija i luksuznih robnih kuća.

Karen Grant, analitičarka svjetske industrije ljepote, slaže se da zapravo plaćamo privlačnost i eleganciju pakiranja kao i lokaciju, kad je o kozmetici riječ. Za Quartz je izjavila da plaćamo "izložbene prostore i osobe koje su zadužene prodavati proizvod."

Stoga, ako maskaru kupujete u nekoj povoljnijoj drogeriji ili supermarketu, velike su šanse da se po kvaliteti sastojaka uopće ne razlikuje od maskara skupih brendova.

L.B./izvor: Hexjam
foto: Freeimages

Još vijesti