Mojfaks.hr u Vijesti

Student primljen na faks zahvaljujući porukama na Twitteru

Što učiniti kada saznate da ste dvadeseti ili trideseti ispod crte nakon prijemnog na fakultetu? Neki će sjesti i plakati jer znaju da se crta ipak neće toliko spustiti, a neki će se moliti i nadati da se to ipak dogodi. Oni rijetki preuzet će stvari u svoje ruke i potruditi se odraditi neki dodatan posao kako bi pokazali koliko su zagrijani i koliko se žele upisati na faks.

15. svibnja 2013 13:08
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

>> Ostavljen u bolnici s post-it porukom nakon alkoholnog natjecanja

>> Foto: Provjerite gdje se tulumarilo ovog vikenda!

Među ove potonje spada i osamnaestogodišnji Bernie Zak iz Massachusettsa. On je završio na listi za čekanje na upis u UCLA-u, njegov fakultet iz snova. Kada je to saznao, nije samo želio čekati skrštenih ruku već se primio onoga čega je imao – društvenih mreža, točnije Twittera.  Naime, počeo je tweetati poruke UCLA-i i u njima navodio pedeset razloga zbog kojih bi baš on trebao biti primljen na ovaj fakultet, počevši odbrojavati od pedesetog.

Nakon 18. tweeta dobio poruku da je upisan!

Čini se kako su mu argumenti bili toliko jaki da je već nakon 18. tweeta dobio poruku iz UCLA-e u kojoj je stajalo da je upisan i da više nije na listi za čekanje.

Svoju je Twitter kampanju nazvao #ACCETBERNIEUCLA, a neki od tweetova koje je stavljao su:

Razlog #30 @UCLA bi trebala primiti @berniezaka jer svaki fakultetski košarkaški tim treba centar visok 173 centimetra.

Razlog #34 @UCLA bi trebala primiti @berniezaka jer on izgleda kao David Hasselhoff dok trči po plaži u Santa Monici.

Razlog #35 @UCLA bi trebala primiti @berniezaka jer bi bilo lijepo kada bi se znalo da je budući američki predsjednik išao u vašu školu.



Međutim, glasnogovornik UCLA-e kaže kako, iako su bili svjesni Bernijeve kampanje na Twitteru, ona nije utjecala na njegovo upadanje na upisanu listu studenata. Inzistiraju na tome da niti jedna društvena mreža nema utjecaja na to tko se upisuje, a tko ne te da je za upis bitan jedino pojedinačan rezultat svakog studenta.

S druge strane, Bernie je postao lokalna zvijezda i uvjeren je kako su ga primili baš zbog njegovih tweetova. On zaključuje: \'Veoma sam uzbuđen što ću biti sa studentima koji se dobro zabavljaju i k tome su veoma pametni.  Mislim da su na UCLA-i najpametniji ljudi na svijetu.\'

Također, kaže kako je sada i predmet zavisti budući  se neki ljute na njega jer se i sami nisu sjetili nečeg sličnog.

N.LJ.J.
Foto: Twitter

Provjeri još...

>> Video: Popio \'na eks\' 10 shootera i evo kako se proveo...
>> Puno seksa (ni)je dobro za studente
>> Studenti koji piju alkohol sretniji su od onih koji ga ne piju



>> Foto: Provjerite kako se tulumarilo ovog vikenda širom Hrvatske!


www.tulumarka.com

Još vijesti