Mojfaks.hr u Vijesti

Studenti protiv alergije: Ovaj ljetni posao omogućava ti zaradu od 30 kuna po satu

Pod uvjetom da ne patite od alergije...

6. srpnja 2017 13:01
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Iako ambrozija izaziva najviše problema u kolovozu, kada taj korov počinje cvjetati, pravo vrijeme za njezino uklanjanje upravo je sada, početkom srpnja, upozorava Romano Kristić, pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo Grada Osijeka.

"Upravo sada treba uklanjati male izdanke ambrozije, jer kada ona postane velika poput grma i cvjeta, tada ju zapravo pri čupanju oprašite i na taj način razmnožavate i širite na prostoru gdje ste ju čupali. Grad Osijek i ove godine izdvaja oko 200.000 kuna koje usmjerava Unikomu za uklanjanje te biljke te još 30.000 kuna, namijenjenih udrugama i za edukaciju koju obavljamo preko županijskog Zavoda za javno zdravtsvo, a koja se provodi u školama i gradskim četvrtima", objašnjava Kristić za Glas Slavonije.

Ove godine u Osijeku će se prvi put održati javna akcija čupanja ambrozije u organizaciji Hrvatskog alergološkog društva i farmaceutske tvrtke Jadran - Galenski laboratorij (JGL) te Unikoma. Zanimljivo je da je ta inicijativa ovih dana uputila i javni poziv studentima da se priključe akciji, koja se plaća 30 kuna po satu.

"Naš cilj je promicanje kampanje o borbi protiv ambrozije, a provodimo je već dvije godine. Ovo je prvi put da u suradnji s Unikomom djelujemo u Osijeku, jer smo prijave o visokoj koncentraciji ambrozije primili baš za Osijek. Studentima za ovu priliku osiguravamo majice, kape i rukavice potrebne za rad te topli obrok, kao i vodu. Bitno je samo da student nema alergiju na ambroziju, a zarada je 30 kuna po satu. Akcija će biti u subotu, 8. srpnja, od 12 do 16 sati na području novog studentskog doma, odnosno na površini pokraj kampusa, gdje se nalazi zapuštena parcela s ambrozijom", objasnila je Andrea Šalinović iz Studija Conex u Zagrebu.

Više pročitajte ovdje.

L.B./izvor: Glas Slavonije
foto: parentium.com

Još vijesti