Mojfaks.hr u Vijesti

Sveučilište u Koprivnici napokon dobiva menzu, ali i nove preddiplomske i diplomske studije

Za Sveučilište Sjever u Koprivnici spremaju se brojni projekti, a neki od njih uključuju gradnju menze 'na licu mjesta' te obnova dvije zgrade koje žele pretvoriti u znanstveno-istraživački centar.

28. ožujka 2017 11:55
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

U travnju će krenuti gradnja studentske menze u sklopu Sveučilišnog centra u Koprivnici koju studenti već dugo čekaju jer trenutno idu jesti u restoran koji je kilometrima daleko. Premda je prijevoz organiziran, nekim studentima se ta pauza za ručak ne poklapa s predavanjima što je velik problem već neko vrijeme.

"Trenutno smo u fazi javne nabave. Menza bi se trebala početi raditi tijekom travnja te biti završena do iduće akademske godine. U nju ulažemo vlastita sredstva, a radi se o tri milijuna kuna", rekao je prorektor Mario Tomiša za portal epodravina.


Izvor: Shutterstock

Osim toga, u očekivanju zelenog svjetla još su dva velika projekta. Sveučilište se prijavilo na EU natječaj za razvoj znanstveno-istraživačke infrastrukture. Radi se o obnovi dvije zgrade koje Sveučilište želi pretvoriti u znanstveno-istraživački centar.

Stižu i novi preddiplomski te diplomski studiji


Prema pisanju portala epodravina, uz postojeće preddiplomske studije, novinarstvo i medijski dizajn, isti smjerovi će sada imati i diplomske studije što će sigurno obradovati studente na tim smjerovima.

"Potpuno novi preddiplomski bit će tehnička i gospodarska logistika, odnosno diplomski studij održiva mobilnost i logistika. Uz navedeno, među diplomske studije uvodimo još i ambalažu", nabrojao je prorektor smjerove kojima Sveučilišni centar u Koprivnici ukazuje na ozbiljne namjere širenja i pretvaranja Koprivnice u konkurentni sveučilišni grad.


Izvor: pressedan.unin.hr

Ulaganje u ove projekte iznosit će 38 milijuna kuna te ga provodi nadležno ministarstvo, a novci će doći isključivo iz EU fonda.

Ivana Petrić
izvor: epodravina
foto: YouTube

Još vijesti