Mojfaks.hr u Vijesti

Provjerite račune! Više od 2000 studenata dobilo jednokratnu financijsku potporu

Međimurska županija brine o svojim studentima pa im je na račun isplatila 500 kuna. Riječ je o 2182 jednokratnih financijskih potpora međimurskim studentima. Ovo je treća godina kako su im osigurane jednokratne potpore za pokrivanje dijela troškova studiranja u iznosu od 500 kuna, nakon što su se prijašnjih godina isplaćivale subvencije troškova prijevoza.

25. srpnja 2017 17:03
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Sredstva za potporu međimurskim studentima osigurana su u proračunu Međimurske županije u ukupnom iznosu od 1,1 milijuna kuna, stoji na službenim internetskim stranicama ove županije. Na ovaj način nastavljaju se ulaganja u obrazovanje i budućnost mladih, što je bilo vidljivo i prijemom najuspješnijih maturanata s ispita državne mature kod međimurskog župana Matije Posavca, koji ih je kao buduće studente za izvrsnost nagradio potporom od 500 kuna.


Izvor: Shutterstock

Dobar obrazovni sustav temelj je dobre zajednice, stoga Međimurska županija uvijek nastoji podupirati darovite i marljive mlade ljude, a primjer su i isplaćene studentske potpore kojima Međimurska županija nastoji poticati studente da se i dalje usavršavaju i napreduju, no i da svoje znanje kasnije ulože u razvoj našeg kraja. Osim studentskih potpora, župan je istaknuo i nedavno pokrenut projekt za darovite učenike, vrijedan 800 tisuća kuna europskog novca, kojim će se za 80 učenika i 118 nastavnika obogatiti sadržaji redovitog obrazovanja i raditi na jačanju kompetencija za rad u 18 osnovnih škola i 4 srednje škole, piše na stranicama Međimurske županije.

Na prijemu kod župana Posavca bili su prisutni učenici, ravnatelji, ali i roditelji budućih studenata, sad već brucoša. Originalan članak o novčanim potporama Međimurske županije možete pročitati ovdje.

Ivana Petrić
izvor: medjimurska-zupanija.hr
foto: MojPosao

Još vijesti