Mojfaks.hr u Vijesti

Upad na Oxford za samo 95 funti!

Kad kažemo upad mislimo na sobu i doručak... Najstarije britansko sveučilište otvorilo je svoja vrata turistima koji za vrijeme godišnjeg odmora mogu doći pronjuškati zgrade Oxforda i prespavati u sobama slavnih bivših studenata kao što su Ronald Reagan i Imran Khan.

26. kolovoza 2014 16:13
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ako ste oduvijek sanjali o tome da šećete vrtovima Oxforda u pauzama između predavanja – sad imate šansu. Keble College je otvorio više od 300 soba u kojima možete prenoćiti i ujutro doručkovati, a sve u ozračju jednog od najslavnijeg sveučilišta na svijetu.

Ova je praksa uobičajena, a nude ju i mnogi drugi fakulteti koji svoje prostorije otvaraju posjetiteljima namjernicima i turistima preko ljeta dok su studetni na odmoru ili kod kuće.

Gosti mogu koristiti infrastrukturu fakulteta Keble, spustiti se na doručak u velebnu salu za ručavanje, a navečer se povući u prostore studentskih spavaonica. Jednokrevetna soba koštat će vas 65 funti, a dvokrevetna 95. U cijenu je uključeno noćenje s doručkom, internetska veza i korištenje fakultetskog kafića. Večerati možete u 19 sati, što će vas koštati 22 funte više per capita.

A tko zna, možda ćete leći u isti krevet u kojemu je nekada spavao Ronald Reagan, Imran Khan ili Ed Balls.

L.B./izvor: Daily Mail
foto: sxc.hu

Još vijesti