Mojfaks.hr u Vijesti

Za sve ljubitelje mora i njegove zaštite: Kreće novi studij uz podršku velikog poslodavca

Na zadarskom Sveučilištu sinoć je i službeno predstavljen novi diplomski studij pokrenut s ciljem stvaranja novih vještina i znanja u sektoru plavog gospodarstva.

6. rujna 2017 15:58
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Studij "Održivo upravljanje vodenim ekosustavima" trajat će dvije godine, a nastao je zahvaljujući EU projektu - Blue smart te uz podršku našeg najvećeg poslodavca u sektoru ribarstva, tvrtke Cromaris. Prijave za upis kreću od sredine ovoga mjeseca, a slobodno je 30 mjesta, javlja Radio Zadar.


"Studij je namijenjen svim studentima koji su zainteresirani za nastavak školovanja na diplomskoj razini s područja biotehničkih znanosti, koga posebno zanimaju tematike vezano za more, za slatku vodu, znači za vodeni okoliš, za akvakulturu, ali i zaštitu tog okoliša", kazala je Bosiljka Mustać, pročelnica Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu.


"Najviše nam nedostaju tehnolozi na uzgajalištima, u mrijestilištima, nedostaju nam razni profili uzgajivača ribe, hranioci, radnici u preradi. Ove godine imali smo velik problem u potrazi za radnom snagom", rekla je Renata Barić, voditeljica Cromarisovog Odjela za istraživanje i razvoj.


Prema nekim procjenama u sektoru ribarstva u Hrvatskoj je zaposleno oko 25 tisuća ljudi, no i dalje postoji manjak znanja kod zaposlenika i nedostaje stručne radne snage.


Više detalja o studiju pronađite ovdje.


L.B./izvor: Radio Zadar

foto: Chris Davis/Unsplash

Još vijesti