Mojfaks.hr u Vijesti

Četveronošci ušetali u sobe studenata: U studentski dom Cvjetno s građanima uselili i njihovi LJUBIMCI

Grad Zagreb i širu okolicu u nedjelju ujutro pogodio je potres jačine 5,4 po Richteru.

26. ožujka 2020 11:50
Četveronošci ušetali u sobe studenata: U studentski dom Cvjetno s građanima uselili i njihovi LJUBIMCI

Četveronošci ušetali u sobe studenata: U studentski dom Cvjetno s građanima uselili i njihovi LJUBIMCI Foto: MojFaks

Nakon što je utvrđeno da su zbog posljedica potresa brojni građani ostali bez krova nad glavom, njima je izvanredno, odlukom MUP-a i Nacionalnog stožera, omogućen smještaj u SD-u \'Cvjetno naselje\'. U potresu nisu stradali samo domovi ljudi, već i njihovih malih prijatelja i suputnika - kućnih ljubimaca. 

Tko god je tražio stan u Zagrebu s ljubimcem, zna koliko je to teško. Iako, zasigurno ima ljudi koji prouzrokuju veću štetu od bilo koje životinje, jednostavno nitko ne može protiv odluke najmodavca ako on ne želi ljubimce u svome stanu. Nakon nedjeljnog jutra, pored izgubljeno sigurnog krova, mnogi su se zapitali i što će biti s njihovim ljubimcima i hoće li oni moći s njima u smještaj namijenjen za njihovo prvo zbrinjavanje.  


...Pet friendly studentski domovi u Hrvatskoj? Provjerili smo hoće li studenti ikada moći sa svojim ljubimcima na studij...


U Facebook grupi "Pomoć oko ljubimaca za vrijeme epidemije korone" pojavila se informacija da SD \'Cvjetno naselje\' uz sugrađane koji su u potresu ostali bez krova nad glavom na privremeni smještaj prima i kućne ljubimce. Poznato je da studenti u zagrebačkim domovima, ne smiju imati ljubimce u sobama. Međutim, u vrijeme izvanredne situacije prilagođavaju se i ukidaju i ovakve zabrane.

"Divna vijest... Srce mi se stegne kad vidim koliko ih je sad upitne egzistencije - ruku na srce - za čovika se lako nađe ali za ljubimce teže...", jedan je od komentara. Sudeći po pisanju članova grupe, nekima je u ponedjeljak rečeno da se ljubimci ne primaju, ali im je to naknadno ipak dopušteno, a drugi su uselili bez problema početkom tjedna.

U komentarima su se dotakli i slučajeva vlasnika koji skrbe za više od jednog ljubimca. Studentske sobe su malene, kako se snaći?

...Pet friendly akademska destinacija: Prvi fakultet u Hrvatskoj otvorio svoja vrata kućnim ljubimcima – izdana i prva pseća iksica!...


"Sobe su malene. Ne bi bilo čudno da postave neki limit. (...) ako imate više ljubimaca od njihovog limita u tom slučaju možete svoje ljubimce \'podijeliti\' po susjednim sobama, kod prijatelja i znanaca. Također možete ponuditi da ćete platiti eventualnu štetu koju bi Vaši ljubimci mogli učiniti u sobi (izgreban namještaj i sl..).", piše u jednom od savjeta u ovoj Facebook grupi.

Međutim, čini se kako se situacija mijenja iz sata u sat. Sudeći po pojedinim komentarima, dom je već pun ljubimaca, a neki navode kako od srijede ujutro za male prijatelje mjesta u domu više nema. Dakle, oni koji su odmah uselili s ljubimcima uspjeli su se smjestiti, a svi ostali morat će se snalaziti na druge dostupne načine.

A.Z.
foto: Unsplash/M.Trbuščić/arhiva MojFaks/Pixlr

Još vijesti