Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Uvesti na sve studije! Na ovom hrvatskom fakultetu studenti uz diplomu dobiju i ZAHVALNICU što su studirali

MojFaks | Akademska četvrt, 08.06.2018.Uvesti na sve studije! Na ovom hrvatskom fakultetu studenti uz diplomu dobiju i ZAHVALNICU što su studirali

Kada ste posljednji put dobili zahvalnicu? Ako je to bilo tijekom studija onda ste sigurno studirali na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu. Naime, ondje osim diplome koja obilježava kraj njihovog obrazovanja i novu stranicu u životu, studenti dobiju i zahvalnicu.

Smjer "Rehabilitacija" na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu je zaista poseban jer profesori studentima na kraju njihovog obrazovanja podijele zahvalnice. No, to nije sve jer je riječ o cijeloj svečanosti gdje se studente ohrabruje za budućnost, profesori prezentiraju fotografije studenata i onoga što su radili kroz studij, a i svatko od studenata mora reći barem dvije lijepe riječi o svojim kolegama.

...Najluđi početak studiranja: znaš li koji brucoši 'skaču preko kože'?...O tome nam je pričala studentica tog fakulteta, a budući da se radi o ne tako čestoj praksi na našim fakultetima, zanimalo nas je čuti više o tome tko dijeli zahvalnice i kako dodjela izgleda.

Foto: privatna arhiva

"Mislim da to unazad par godina organizira jedna mlada profesorica, a izgleda tako da dođu profesori koji mogu, svatko nam kaže nešto lijepo za budućnost. Održali su nam i kratku prezentaciju popraćenu našim fotkama u aktivnostima kroz faks. Svatko od studenata je morao napisati dvije lijepe stvari o osobi koja sjedi pored njega i međusobno to razmijeniti. Onda su nas poimence prozivali po zahvalnice i ta osoba je rekla lijepu riječ o tebi. To mi se na prvu učinilo jako glupo, ali na kraju je ispalo skroz slatko i lijepo. I baš imaš neki osjećaj da vrijediš, da te profesori poštuju i da su i oni puno naučili od nas", ispričala je studentica.

Moramo priznati da je ovo jako lijepa gesta profesora jer se tako studenti ne osjećaju samo kao "broj", nego kao osobe koje su aktivno doprinijele razvoju i rastu fakulteta, a kasnije i struke.

Ivana Petrić
foto: Facebook@Zdenkica Stanec


zahvalnicaEdukacijsko - rehabilitacijski fakultetprofesoriobičajKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se