P.S. u Akademska četvrt

Agronomski fakultet dobio opremu kojom se proizvodila marihuana – radi se o prethodnoj zaplijeni

U pitanju je slučaj od prije tri godine gdje je oprema zaplijenjena od strane policije.

27. prosinca 2022 14:19
Tko bi rekao?

Tko bi rekao? Foto: Cast Of Thousands via Shutterstock/Shutterstock

2019. godine otkriven je zločin kojim je policija utvrdila dvojicu dilera koji su posjedovali laboratorij marihuane.

Na istom mjestu pronađeno je više od 1300 stabljika indijske konoplje te 26 kilograma marihuane koji su poslije uništeni. No, zaplijenjeni su ostali predmeti kojima su iste i proizvodili, a u pitanju su lampe, prigušnice, prijenosni ventilatori, prijenosne klime, vanjske jedinice klime, filtri za zrak, pokazivač vlažnosti i temperature te mnogi drugi.

Oprema za fakultet i dvije srednje škole

Upravo navedeni predmeti, novom odlukom Općinskog suda u Zagrebu, pripast će jednom zagrebačkom fakultetu i dvije srednje škole, kako navodi Dnevnik.hr.

Odlukom tročlanog vijeća Općinski sud odlučio je sve navedeno predati Agronomskom fakultetu u Zagrebu, Srednjoj gospodarskoj školi u Križevcima i Gospodarskoj školi u Čakovcu.

Razlog ove predaje su obrazovni programi ovog fakulteta i navedenih srednjih škola, koje pokrivaju područje poljoprivredne proizvodnje i srodne djelatnosti.

Korištenje u edukativne svrhe

„Od predstavnika Agronomskog fakulteta te Gospodarske škole u Križevcima i Čakovcu iskazana je potreban i zainteresiranost za preuzimanje i korištenje oduzete opreme koja bi im služila za opremanje prostora namijenjenih u edukativne svrhe. Stoga smatramo da bi se predajom oduzetih predmeta navedenim obrazovnim ustanovama postigao veći društveni interes nego što bi se postiglo njihovim uništenjem“, napisali su u zaključku sudskog vijeća Općinskog suda u Zagrebu.

izvor: www.dnevnik.hr

Još vijesti