V.F. u Akademska četvrt

Hrvatsko Sveučilište raspisalo natječaj za Erasmus+ program: Provjeri u koje države možeš ići

Napominju kako je broj mobilnosti ograničen.

14. rujna 2023 10:40
Upoznaj novu kulturu

Upoznaj novu kulturu Foto: Canva

Sveučilište u Osijeku raspisalo je natječaj za dodjelu financijskih potpora studentima koji odlaze na inozemne visokoškolske ustanove ili organizacije. Svrha boravka u inozemstvu je studijski boravak ili stručna praksa ili kombinirani studijski boravak i stručna praksa ili kratkoročna (kombinirana) mobilnost.

Na natječaj se mogu prijaviti svi redoviti i izvanredni studenti Sveučilišta u Osijeku. Važeće razdoblje za realizaciju mobilnosti je od 15. studenog 2023. do 31. srpnja 2025.

Mobilnost je moguće realizirati na visokoškolskim ustanovama ili organizacijama u Erasmus+ programskim zemljama (države EU: Austrija, Belgija, Bugarska, Cipar, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Njemačka, Grčka, Mađarska, Irska, Italija, Litva, Latvija, Luksemburg, Malta, Nizozemska, Poljska, Portugal, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska; te Island, Lihtenštajn, Norveška, Sjeverna Makedonija, Srbija i Turska) te Erasmus+ partnerskim zemljama samo u onim institucijama s kojima postoji mogućnost potpisivanja međuinstitucijskih sporazuma, odnosno u onim institucijama koje su zainteresirane za potpisivanje sporazuma sa Sveučilištem u Osijeku.

Napominju i kako je broj mobilnosti prema partnerskim zemljama i broj kratkoročnih mobilnosti ograničen te ovisi o dodijeljenim financijskim sredstvima Sveučilištu.

Rok za prijavu je 10. listopada 2023. za mobilnost u svrhu studijskog boravka koja će se realizirati tijekom ljetnog semestra 2023./2024. ili za mobilnost u svrhu obavljanja stručne prakse koja će se realizirati u razdoblju od 15. studenog 2023. do 31. srpnja 2025.

Više detalja i upute za prijavu potražite na poveznici.

Još vijesti