V.K. u Vijesti

Iznenada preminuo cijenjeni profesor s FPZG-a: Evo po čemu će ga zauvijek pamtiti

Tužne vijesti o smrti profesora Sanjina Dragojevića stižu s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu.

21. rujna 2022 12:51
Preminuo je cijenjeni profesor FPZG-a

Preminuo je cijenjeni profesor FPZG-a Foto: shutterstock by J.J. Gouin

U svojoj 61. godini života, iznenada je preminuo dugogodišnji profesor Sanjin Dragojević.

S fakulteta se od njega opraštaju i njegovi kolege, ali i generacije studenata. Kako stoji na službenim stranicama, profesor je preminuo 18. rujna.

Profesor Dragojević rođen je Zagrepčanin koji je studirao filozofiju, komparativnu književnost i informacijske znanosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu na kojemu je diplomirao 1986. godine.

vezano Po život opasna alergija Vijesti Brucoš medicine preminuo nakon jednog gutljaja Piña Colade

Bogata karijera

Profesor je imao iznimno bogatu karijeru tijekom svog života. Radio je u Institutu za razvoj i međunarodne odnose, bio je gost-predavač u Institutu za kulturni menadžment u Beču, a radio je i kao načelnik Odjela za bilateralnu kulturnu suradnju Ministarstva kulture RH.

1994. godine završio je poslijediplomski studij iz područja informacijskih znanosti na Sveučilištu u Zagrebu. Godine 1992. dobio je međunarodnu nagradu Pergamon Pressa iz europskih studija.

Odlikovan je Redom Danice Hrvatske s likom Marka Marulića za zasluge u kulturi.

vezano Generacije studenata opraštaju se od profesora... Vijesti Preminuo omiljeni profesor s Filozofskog fakulteta: 'Pamtit ćemo vas po nasmijanim očima i originalnim predavanjima'

Profesor je bio i stalni ekspert Ministarstva kulture RH, Unescoa, Vijeća Europe, Europske kulturne fundacije iz Amsterdama, Instituta za razvoj i međunarodne odnose iz Zagreba, Instituta Otvoreno društvo iz Zagreba i Budimpešte i još mnogih drugih, a 1998. godine dolazi na svoj fakultet političkih znanosti na kojem je i doktorirao.

Profesor je u tom razdoblju predavao na čak nekoliko kolegija: Medijske politike i medijska regulacija, Kulturna politika, Interkulturna komunikacija i medijacija te Kulturni menadžment, a od 2006. godine predavao je i na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.

vezano Slika nije pronađena Vijesti Tuga na HKS-u: Preminuo student treće godine

Objavio je oko stotinu znanstvenih i stručnih članaka i autor je ili urednik sedam znanstvenih knjiga iz navedenih područja.

Radovi su mu prevedeni na četrnaest jezika.

"Profesor Dragojević ostavio je značajan i neizbrisiv trag u povijesti Fakulteta političkih znanosti. Zauvijek ćemo se sjećati, mi kolege koji smo imali čast s njime surađivati i njegovi mnogobrojni studenti, njegove izvanredne erudicije, karakteristične otvorenosti, ustrajne kolegijalnosti te iznad svega pristupačnosti", pišu na stranicama fakulteta.

vezano Velika tuga na fakultetu. Vijesti Tuga na ZŠEM-u: 36-godišnji profesor izgubio bitku s dugom i teškom bolešću

Posljednji ispraćaj cijenjenog profesora zakazan je u 14 sati u petak, 23. rujna na groblju u Varaždinu.

Još vijesti