L.B. u Vijesti

Studentica skoro oslijepila zbog napada u javnom prijevozu

Navodno je 13 tjedana čekala policijske službenike da dođu uzeti izjavu.

3. listopada 2022 11:18
Za nasilje dosad nitko nije odgovarao...

Za nasilje dosad nitko nije odgovarao... Foto: zlatkozalec via Shutterstock

Studentica Sveučilišta u Greenwichu gotovo je oslijepila nakon što ju je muškarac udario ključevima u lice.

Studentica kaže da se incident dogodio nakon što se slučajno zaletjela u napadača dok je trčala na autobus. Tvrdi da ju je muškarac udario nakon što joj je verbalno prijetio riječima: "Misliš da ne bih udario ženu?".

vezano Vršnjačko nasilje postalo je dijelom školske svakodnevice... Nakon predavanja Studenti iskreno o malretiranju koje su doživjeli u školi: 'Ustao je i zalijepio mi šamar'

Nitko od napada nije uhićen niti osumnjičen, no londonska policija kaže da će i dalje predano tragati za počiniteljem, piše My London.

Kao u usporenom filmu...

Karina Necula, 21-godišnja studentica kriminalističke psihologije, nakon napada u autobusu otrčala je u obližnju H&M dućan u kojemu su pozvali hitnu pomoć. Kaže da se osjećala kao u "usporenom filmu" zbog konfuzije nakon cijelog incidenta.

"Nakon što me udario, počela sam krvariti. Spustila sam ruke da uhvatim krv", prisjetila se. "Osjetila sam paniku. Mislila sam da krv curi iz mojih očiju jer je u rukama imao ključeve. Razrezao me ispod očiju, ali u početku nisam znala je li oštetio i samo oko", govori.

Pohvalila je članove hitne pomoći koji su je držali za ruku i smirivali dok je jurila do bolnicu "King's College". Liječnici su joj dijagnosticirali dvije frakture očne duplje i slomljenu kos kraj nosa. Osam tjedana kasnije zbog ovih je ozljeda podvrgnuta i operaciji.

"Oko vam može utonuti par centimetara i dalje ostati u glavi i biti ok", pojasnila je. "Ali kod mene se dio tkiva i živca ukliještio, pa nisam mogla pomicati oko što je uzrokovalo probleme s vidom. Nisam mogla pogledati gore, dolje, lijevo i desno, samo ravno naprijed", govori.

"Jako me boljelo. Bila sam u depresiji. Nisam mogla izaći iz kuće i bojala sam se da ću izgubiti vid. Plakala sam doslovno svaki dan", kaže Necula.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja 8 od 10 studenata osjeća strah na ulicama, najčešće kad se sami vraćaju kući

Unatoč operaciji, danas su joj zjenice različitih veličina zbog čega se ne osjeća privlačno. Psihološke posljedice također su prisutne. Kaže da se boji ostati sama, a u društvu se više ne ističe niti veseli u strahu da opet ne postane žrtvom napada.

Kolizija operacije i ispitnih rokova

Uza sve to, operacija je zakazana istog datuma kad je imala i ispite na fakultetu, a kako tvrdi, nisu joj bili voljni ponuditi alternativni rok za polaganje ispita zbog čega je prisiljena ponavljati godinu studija.

Unatoč tome, s fakulteta su naknadno izjavili da joj pružaju punu potporu te da se njena zamolba rješava.

Nitko zasad nije uhićen zbog ovog napada, a unatoč tome što na mjestu napada nije bilo nadzornih kamera, Karin smatra da je policija olako pristupila ovom slučaju. Kako kaže, iako je cijeli incident prijavila policiji 4. lipnja, policijski službenici došli su uzeti izjavu tek 13 tjedana kasnije, 27. srpnja.

vezano Slika nije pronađena Nakon predavanja Zbog naglaska student doživio nasilje: 'Kada sam rekao da sam iz Splita, dobio sam šaku u glavu!'

"Službenici su proveli velik broj istraga, prikupili snimke kamera lokalnih autoriteta i nekoliko poslovnih objekata. Nažalost, ni na jednoj nije uhvaćen počinitelj. Kompjuterski generirani portret osumnjičenika pušten je u javnost i ostajemo odlučni da identificiramo počinitelja. Nitko se ne bi trebao pretrpjeti neželjenu pozornost niti predatorsko, seksualno ili nasilno ponašanje", odgovorili su iz glasnogovorništva Metropolitan policije.

izvor: mylondon.news

Još vijesti