Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Istražili smo kako izgleda i koliko košta 'savršen dan' jednog zagrebačkog studenta

MojFaks | Karijera, 22.07.2019.Istražili smo kako izgleda i koliko košta 'savršen dan' jednog zagrebačkog studenta

Ono o čemu gotovo svaki student sanja dok sjedi u NSB-u za knjigom i topi se od vrućine: dan kada će napokon moći svoje slobodno vrijeme provoditi po kavama, restoranima i klubovima. I mi smo se zapitali kako bi to izgledalo u Zagrebu pa smo kolegica i ja odlučile 'proživjeti' jedan takav dan i vidjeti može li i cijena tog savršenog dana jednako tako biti savršena.

Iako je uobičajeno da savršen dan započne savršenim jutrom, studentski život pomalo se razlikuje od uobičajenog, zbog čega i naše putovanje započinje upravo sa savršenim izlaskom, a završava sa savršenim spavanjem!

Izlazak – Svakoj po dva

Putovanje je započelo s klasičnim obilaskom kafića – Tkalča, Cvjetni, Gundulićeva, od svakog pomalo i za svakog sve pomalo. Za svoju savršenu cugu odabrali smo koktele, svakoj po dva.Nakon koktela, valjalo je u svoj savršen izlazak ubaciti i jedan klasik, Žiraffu, koju smo zajedno s ostalim studentima i zatvorile. Za svoju savršenu cugu tamo odabrale smo pivo, svakoj po jedan.

Kako smo znale da nas ipak očekuje 'zahtjevan' sljedeći dan, odlučile smo svoju večer zaokružiti oko 3 ujutro taksijem do doma.

Cijena savršenog izlaska: 200 kn

Kava – ''Treat yourself''

Savršeno vrijeme buđenja za svakog studenta je, naravno, između 11 i 13 sati, za čim smo se i mi vodile. Nakon buđenja oko 11.30, spremile smo se i odlučile na trgu bana Jelačića popiti savršenu kavu, uz koju smo čak naručile i sok jer je ipak ovo idealan dan, a mi se vodimo mantrom – ''treat yourself''.

Cijena savršene kave: 50 knU šetnji do kafića malo manje savršeno bilo je što smo mi, studentice na trećoj godini, morale osobnom iskaznicom uvjeravati prodavača na kiosku da zaista jesmo punoljetne no, kako je ovo savršen dan, prihvatile smo to kao kompliment!

Ručak – Da, salata je

Nakon trosatne kave, savršen dan treba dodatno pojačati sa savšenim ručkom, i da, jesmo, uzele smo fancy salatu. Naravno, ''ručak nije savršen ako ne uključuje čevape, lepinju i luk", ali je nama sasvim dovoljno za savršenstvo bilo i ovo!

Cijena savršenog ručka: 135 kn


A za kraj - šetnja!

Neki stručnjaci govore kako je jako zdravo nakon ručka prošetati, što smo mi i poslušale. Tako smo se zaputile do 'plaže' na Zrinjevcu, ali kada smo stigle, od plaže nije bilo ni traga, a park je umjesto pjeskom bio ispunjen djelatnicima koji su ga pripremali za novi festival.

Nakratko nas je to i obeshrabrilo, ali smo znale da savršen dan neće zaokružiti savršena šetnja, već popodnevni 'power nap', koji bi još savršenije zaokružio cijeli dan da traje do sljedećeg jutra.


Cijena savršene šetnje: 0 kn

No, savršen dan je ponovno bio skoro uništen kada smo u kratkoj nabavci u dućanu na samoj blagajni shvatile da u novčaniku imamo zajedno punih pet kuna, ali ovaj je put cijelu stvar spasio PBZ tekući račun u kunama i Visa Inspire kartica sa prekoračenjem od 1000 kn.

U slučaju da dućan prima samo gotovinu, uz PBZ mobilno bankarstvo i funkcionalnost #withCASH u nekoliko koraka možeš kreirati kod i podići gotovinu na PBZ bankomatu bez kartice. Više provjerite ovdje.

Naš savršen dan ispao nas je zajedno 385 kn, što je 192,5 kune po osobi tj. gotovo jedan puni radni dan studenta sa satnicom od 23,5 kune. Dakle, moguće je!


Tekst nastao u suradnji portala Mojfaks i PBZ
Tekst / Foto: Paula Hađur, Mojfaks
Kako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se