Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Modne kreacije studenta TTF-a objavljene u prestižnom talijanskom časopisu

MojFaks | Karijera, 12.07.2016.Modne kreacije studenta TTF-a objavljene u prestižnom talijanskom časopisu

Mladi dizajner iz Đakova izdvojen je u selekciji najboljih novih talenata na stranicama talijanskog izdanja časopisa Vogue.

Saša Hortig, student završne godine zagrebačkog Tekstilno-tehnološkog fakulteta, još je jedno hrvatsko ime koje započinje proboj na međunarodnoj modnoj sceni.

Njegov diplomski rad, kolekcija "The New Revolutionaries", izdvojena je kao jedan od najboljih dizajnerskih new entryja za sezonu jesen/zima 2016. i među finalistima natječaja objavljena na stranicama talijanskog izdanja časopisa Vogue, piše Elle.


foto: Darija Cikač/Elle

"Biti uvršten u strogu selekciju Voguea, u konkurenciji dizajnera iz preko 30 zemalja, sjajan mi je poticaj i potvrda da je smjer kojim radim dobar", kaže Saša, koji je i u Hrvatskoj dobio formalno priznanje za svoj dizajn. Naime, u suradnji s Petrom Vuletić, odnedavno članice tima kuće Rick Owens, pod imenom VULETICHORTIG Saša je 2013. pobijedio na Portanova Fashion Incubatoru, hrvatskom natjecanju za mlade modne debitante.


foto: Darija Cikač/Elle

Kolekcija "The New Revolutionaries" konceptualno promišlja pojam odjevne veličine iz perspektive spola i njegove društvene konstrukcije – roda.


foto: Darija Cikač/Elle

Referirajući se na seksualnu revoluciju 60-ih, kolekcija ostaje u rodno nedefinirana, radeći sa stereotipno muškim i ženskim konvencijama odijevanja i oblikujući kolekciju pretjerano uvećanih ili umanjenih elemenata.

L.B./izvor: Elle
foto: screenshot/vogue.it


Saša HortigTekstilno-tehnološki fakultetThe New RevolutionariesmodaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se