Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Studenti oduševljeni: Gigley vam omogućava da obavljate manje 'gigove' i zaradite džeparac

MojFaks | Karijera, 24.11.2016.Studenti oduševljeni: Gigley vam omogućava da obavljate manje 'gigove' i zaradite džeparac

Prošlo je oko mjesec-dva dana otkako je naš mladi poduzetnik Ivan Rendulić predstavio servis za umrežavanje pojedinaca koji traže i nude obavljanje zadataka, a već ga koristi preko 2000 osoba na području Zagreba.

Sitniji, ali i krupniji poslovi poput košenja trave, čuvanja kućnih ljubimaca ili popravaka mogu nam ponekad oduzeti jako puno vremena, no Gigley vam omogućava da nađete pravu osobu koja bi to obavila.

Gigley aplikacija stvorena je kako bi uštedjela vrijeme korisnicima i posredovala pri zapošljavanju svakoga tko želi raditi povremeno, u skladu sa svojim drugim obavezama. Unatoč "honorarnoj" prirodi većine poslova, duži staž nije isključen ako netko pokaže vještinu, volju i ažurnost.

Ivanova livada kriva je za sve


Ivan je na ovu ideju došao prije godinu dana kada nije imao vremena pokositi livadu u svom dvorištu te je razveselio jednog studenta proslijedivši mu posao i brzu zaradu. Ipak, aplikaciju je realizirao u inozemstvu, jer kako tvrdi, u Americi je administracija puno jednostavnija. Zato se isplata za "gig" vrši karticom, a isplata zarade "sjeda" na korisnikom PayPal račun.


foto: Facebook@Gigley

Gigley funkcionira jednostavno. Prvi je korak u sustav objaviti "gigove" koje ne želite raditi. Uz opis “gig-a” potrebno je odrediti i cijenu koju ste spremni platiti nekome tko će poslić obaviti umjesto vas. Uskoro ćete početi primati ponude od ljudi koji su zainteresirani za “gig” koji ste objavili. Pregledom profila i prijašnjih ocjena kandidata, na jednostavan, siguran i transparentan način možete se odlučiti za određenu osobu.

Kada posao bude odrađen potrebno je prebaciti sredstva na radnikov Gigley novčanik. Isto se jednostavno odrađuje samo jednim klikom unutar same aplikacije. Nakon obavljenog posla potrebno je ocijeniti radnika jer na taj način olakšavate izbor i drugim korisnicima da pronađu rješenje za svoje potrebe.

A što kažu studenti?


Dominik A. je student druge godine Agronomskog fakulteta u Zagrebu, a za aplikaciju Gigley saznao je čitajući članak na jednom portalu. S obzirom da mu je kao studentu takav način rada odgovarao, skinuo je Gigley i bacio se na traženje posla.

"Mi studenti zbog obaveza na faksu i loše složenih rasporeda ne stignemo odrađivati osmosatne smjene, barem većina nas. S druge strane Gigley mi nudi kratke poslove od nekoliko sati ili jednog dana po dogovoru, što je puno lakše ugurati u dnevni raspored. Do sada sam odradio samo jedan gig i sve je prošlo odlično", kaže Dominik.

Aplikaciju je ocijenio odličnom za sve koji žele zaraditi te za one kojima je potrebna kratkoročna pomoć u situacijama kad nemaju vremena odraditi određeni zadatak. Odradivši svoj "poljoprivredni" zadatak, shvatio je da je brzo i jednostavno zaradio džeparac, ali stekao i pozitivno iskustvo.

Svakodnevno pregledava Gigley tražeći nove poslove. "Nadam se da ce se Gigley proširiti i na ostatak Hrvatske pa i šire po svijetu", kaže nam.

Studentica Martina F. za aplikaciju je saznala na internetu, a čitala je i u novinama o svim praktičnim mogućnostima koje nudi. Postala je Gigley korisnik kako bi si pronašla dodatni posao jer je trenutno na "burzi".

Aplikacija ju je oduševila jednostavnošću i preglednošću te smatra da je dobro osmišljena. Prvi posao koji je odradila bio je čišćenje stana i zapamćen je kao super iskustvo: jednostavno i bez kompliciranja.

"Pomogao mi je odmah čim sam ga počela koristiti, prvi put sam se prijavila za posao i odmah ga dobila, što nisam očekivala. Preporučila bi ga svima jer je super stvar, samo bih voljela da ima više oglasa", kaže Martina.Na pitanje o tome hoće li europsko tržište prepoznati ovaj projekt, Martina je pozitivno odgovorila: "Mislim da će projekt zaživjeti jer nema razloga da ne zaživi. Jednostavan je za upotrebu, pregledan i nudi ljudima da oglašavaju traženje posla i ponudu za odrađivanje zadataka."

Smatra da je to velika prednost u dvosmjernoj komunikaciji kod traženja posla i zapošljavanja. Jednostavnije je da Gigley posreduje u traženju posla i zapošljavanju i na taj način "spajanje" odradi za njih (potencijalne "poslodavce") i nas ("zaposlenike" honorarce), na obostrano zadovoljstvo svih uključenih.

Zato, dragi svi, razmislite kako kvalitetno utrošiti svoje vrijeme i pažljivo baratajte svojim novcem. Možda baš vi dođete na sličnu ideju koja će podići ljestvicu na tržištu rada.

Lovorka Ibrić
foto: privatna arhiva


Gigleyaplikacijaobavljanje poslovadodatna zaradaIvan RendulićKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se