Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Traži se instruktor zahtjevnog predmeta: 'Poslodavac' nudi kave, odličnu satnicu i BONUS od 600 kuna ako položi ispit

MojFaks | Karijera, 06.10.2020.Traži se instruktor zahtjevnog predmeta: 'Poslodavac' nudi kave, odličnu satnicu i BONUS od 600 kuna ako položi ispit

Nova akademska godina je počela, a pojedini studenti već se pripremaju za ono što ih čeka kasnije u semestru.

Početkom semestra, ambicija studenata je na vrhuncu. Planiramo redovne odlaske na predavanja, pobožno pisanje bilješki, kolokviranje svih predmeta koje možemo, ali nakon tri tjedna nastave, stvari su počnu mijenjati. Uglavnom nagore.

Odjednom vremena je sve manje, nepročitanog materijala sve više, prvi kolokviji pred vratima – a mi ne znamo gdje smo i kako potratili vrijeme? Ponekad uspijevamo sami, ne odvajajući se od knjige par dana bez prestanka, a nekada nam jednostavno treba pomoć kolega koji su prošli našu muku

...Pokrenut novi kolegij koji mogu upisati SVI zagrebački studenti: Pronađi kolegu i zajedničkim radom ostvarite dodatnih 5 ECTS-a! ...


Jedan student pretpostavio je da bi mu jedan kolegij ovog semestra mogao predstavljati veći izazov od drugih pa se već sada odlučio uhvatiti u koštac s njim. Naime, u jednoj od studentskih grupa objavio je oglas u kojem traži instruktora Logike "za aktivnu pripremu za prolazak kolegija Logika 1 (po mogućnosti u zimskim rokovima) i Logika 2 (po mogućnosti u ljetnim rokovima)", napisao je student Filozofskog fakulteta. 


...'Najmučnija ocjena u indeksu' - studenti ispričali iskustva s najgorim predmetima!...


Zadovoljavate li sve uvjete?


Uslijedio je i detaljniji opis očekivanja, dinamike rada, ali i bonusa u slučaju pozitivnog ishoda čitavog posla. "Radili bi po 1 sat dnevno subotom u terminu 10-11h i nedjelja u terminu 16-17h. Plaća po satu 50kn, ali u slučaju prolaska na ispitu bonus od 600 kuna. Plus plaćena kava u vrijeme rada. Uvjet je da ste student FFZG-a s položenom Logikom 1 i 2 s odličnim uspjehom", njegova je ponuda kolegama s Filozofskog.

Pojedini su mu komentarima napisali da je objava "ambiciozna", dok su drugi dali prijateljski savjet u kojemu tvrde da je za podučavanje drugih bitnije imati potrebne vještine prenošenja znanja od petice iz nekog kolegija.

...Gigantske 'Biblije' koje ste mrzili tijekom studiranja: Studenti se prisjetili najgorih knjiga koje su morali čitati na faksu...


"Pa može netko i s četvorkom znati više od tog odličnog, to je do roka, generacije itd, ali najvažnije može netko i s 'dovoljan' biti bolji u prijenosu znanja na drugog od tog nekog odličnog. Ja bih radije instrukcije od nekog s hrpom iskustva u davanju tih istih instrukcija. Eto samo čisto dijelim svoje mišljenje ne kažem da je ista nepošteno u vezi tvoje objave", komentar je jednog studenta.

Student koji je objavio oglas, uvažio je komentare i preporuke te istaknuo da se "sve stigne isfiltrirati" s obzirom na 5 dostupnih rokova za polaganje ovog kolegija.

A.Z.
foto: Unsplash by Jeswin Thomas


studentkolegij LogikainstrukcijeFilozofski fakultetkolegeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se