Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Znate plivati i imate studentski ugovor? Odlično, jer možete postati spasilac na Jarunu i Bundeku

MojFaks | Karijera, 03.05.2018.Znate plivati i imate studentski ugovor? Odlično, jer možete postati spasilac na Jarunu i Bundeku

Kupališna sezona uskoro stiže, a kada kupači dođu na popularna zagrebačka jezera i bazene, vole vidjeti da su tu i spasioci. Ljetni posao spasioca svake godine odrađuju uglavnom studenti pa su i ove godine traženi da budu 'na straži' dok se kupači bezbrižno kupaju.

Dolaskom nove kupališne sezone na jezerima Jarun i Bundek, te otvorenim bazenima pod ravnanjem ustanove Upravljanje sportskim objektima, započeo je i ciklus tečajeva za osposobljavanje spasilaca koje Ustanova provodi u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem, piše zagreb.info.


Izvor: sportskiobjekti.hr

Traži se više licenciranih spasioca, isključivo studenata sa studentskim ugovorom, muške i ženske osobe, za rad na bazenima i jezerima. Na zatvorenim bazenima spasioci su potrebni tijekom cijele godine, a na otvorenim bazenima i jezerima tijekom ljetne sezone. Prema pisanju portala zagreb.info, tečajevi će se provoditi na bazenu Utrina i jezeru Jarun u trajanju od sedam dana, a zadovoljenjem svih potrebnih uvjeta polaznici stječu Uvjerenje o osposobljenosti za spasioca na otvorenim vodama izdano od Hrvatskog Crvenog križa.

Uvjeti koje kandidat mora zadovoljiti da bi pristupio tečaju:


- imati najmanje 18 godina

- minimalno srednja stručna sprema ili upisan završni razred srednje škole

- posjedovati uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti

- znanje plivačkih tehnika (kraul i prsno)

- plivati 400 metara za manje od 8 minuta

- roniti 25 metara u daljinu


Izvor: sportskiobjekti.hr

Testiranja kandidata održavat će se na bazenu Utrina, Kombolova 4a, tijekom cijelog svibnja svakog utorka u 10:00 i srijedom u 14:00 sati. Spasilačka služba je tijekom kupališne sezone 2017. na Jarunu i Bundeku imala ukupno 110 intervencija od kojih 11 uspješnih spašavanja osoba iz vode ali, nažalost, i dva utapanja sa smrtnim ishodom.

...Blažena među muškarcima: Ovo je jedina studentica koja na zadarskoj plaži spašava kupače...


Pored spašavanja utopljenika iz vode spasilačka služba je najviše intervencija imala vezano uz saniranje otvorenih ozljeda (ukupno 43 intervencije) te pomaganje osobama pod utjecajem opojnih sredstava (32 intervencije). Više informacija i prijave na brojeve telefona 01/3658-534, 095/8011-348, www.sportskiobjekti.hr ili na mail: uso.bazeni@sportskiobjekti.hr.


Izvor: Pixabay

Licence se mogu dobiti u Hrvatskom crvenom križu, a detaljne informacije potražite na 01/4655 814, www.hck.hr ili na mail: spasilacka-sluzba@hck.hr.

Ivana Petrić
izvor: zagreb.info
foto: sportskiobjekti.hr


spasilacJarunBunderposaospašavanjebazenikupanjeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se