Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Diploma zapisana u zvijezdama: Koji fakultet najbolje odgovara tvom horoskopskom znaku?

MojFaks | Laganini, 13.07.2016.Diploma zapisana u zvijezdama: Koji fakultet najbolje odgovara tvom horoskopskom znaku?

Svi se slažemo da je horoskop dobra zezancija i da ga ne treba shvaćati preozbiljno, ali svatko će od nas ipak prepoznati neke 'tipične' karakterne osobine u pripadnicima horoskopskih znakova.

Ako horoskop ne laže kad kaže da su Djevice jako pedantne i uredne, a Bikovi prizemljeni i flegmatični (dok ne polude), zašto ne bi bio u pravu i kad nam preporuča vrstu fakulteta koja nam, prema horoskopskom znaku, najbolje odgovara?

Jeste li dobro odabrali?

Jarac: Tehničko veleučilište, Strojarstvo i brodogradnja, FER


Jarci su jedan od najvrijednijih znakova i najboljih radnika u zodijaku. Njihova želja da sve kontroliraju i uvijek drže konce nad svim aspektima života čine ih idealnim materijalom za inženjerske i tehničke studije: znate što želite i lako nalazite najkraći i najlakši put od točke A do točke B da tamo i stignete.

Tehnička veleučilišta, studiji inženjerstva, računarstva, mehanike i sl. idealno su okružje u kojem ćeš se u potpunosti ostvariti i osigurati si bezbrižnu egzistenciju.

Vodenjak: Katoličko-bogoslovni fakultet, Filozofski fakultet družbe Isusove, Hrvatski studiji, Filozofski fakultet


Vodenjaci su progresivni mislioci koji će uspjeti uzdrmati malene, lokalne i manje urbane fakultete. Vaša znatiželja i energičnost osobnih uvjerenja cijenit će se na fakultetima kojima vlada filozofsko ozračje, povezanost među kolegama i profesorima i općenito atmosfera kontempliranja i produhovljenosti.

Zaboravi na dijeljenje najnovijih epizoda omiljene serije – tvoji kolege s tobom će najradije dijeliti filofofske knjige i misli – u svako doba dana i noći.

Ovan: Fakultet u nekom drugom gradu


Ovnovi su rođeni vođe, samostalni i hrabri – stoga teže osvajanju novih područja, kao i znanja i vještina. Dok neki vaši prijatelji pokušavaju biti što bliže roditeljskoj kući prilikom odabira studija, vi ćete se otisnuti u nepoznato jer to želite i možete.

Nema ništa loše u tome da se držimo poznatoga, ali Ovnovi jednostavno nisu ti tipovi: od fakulteta očekuju sasvim novo i uzbudljivo iskustvo stoga će ti odlazak u neki drugi grad (pod uvjetom da nude kvalitetan studijski program) najviše odgovarati.Ribe: Akademija dramskih i(li) likovnih umjetnosti


Ribe (pogotovo djevojke) često znaju biti rezervirane i naizgled hladne: smatraju se starim dušama koje obožavaju slušati najdražu mjuzu u sobi ili šetati muzejima i galerijama. Ljubav prema umjetnost pripadnici/e ovog znaka pokazuju od malih nogu stoga je neki "umjetnički" fakultet idealan za Ribe. Ples, gluma, slikanje, kiparenje, literarno stvaranje, pjevanje, sviranje – ne možeš pogriješiti ako odabereš fakultet na kojem će njegovati tvoju kreativnost!

Blizanci: Kineziološki fakultet, studij za trenera


Blizanci su poznati po svojoj energičnoj prirodi: oni su duše zabave i imaju najviše prijatelja od svih znakova. Zbog toga odaberite fakultet koji vam nudi mogućnost da se iskažete u sportskim natjecanjima, ali i izvannastavnim aktivnostima i akademskim izazovima. Svi fakulteti koji uz akademsku reputaciju paze i na onu sportsku i društvenu (organiziranje tuluma, humanitarnih događanja, putovanja, natjecanja i sl.) zadovoljit će tvoje potrebe!

Bik: Ekonomski fakultet, studiji biznisa, poslovanja, marketinga...


Bikovi su odlučni i imaju nevjerojatnu radnu etiku zbog čega su uvijek prvi kad treba rješavati grupne projekte, voditi tim na vježbama ili seminarima ili jednostavno prilikom rješavanja bilo kakvog problema.

Bikovi su odlični kad su zarađivanje, okretanje novca i poslovanje u pitanju, a svakog ćete se projekta držati sve dok ne postignete zadovoljavajući rezultat i ishod rada. Vaša predanost uspjehu čini vas idealnim kandidatom za svijet businessa!

Definitivno iskušaj svoju sreću na nekom ekonomskom uspjerenju, business studiju, marketingu i sličnim studijima koji će vam omogućiti da postanete šefovi i lideri jer vam je to zapisano u zvijezdama.Rak: Tekstilno-tehnološki fakultet (dizaj tekstila), studij dizajna (Arhitektonski fakultet)


Račići su umjetničke duše koje vole njegovati, kreirati, uzgajati, stvarati, a najčešće imaju odličan "nos" za modu. Kad to sve spojite dobijete idealan materijal za studij mode, tekstila, kostimografije, dizajna općenito. Sa živom maštom koju imate i željom da na neki način usrećite ljude oko sebe nema sumnje da će vam studij mode pomoći da to i ostvarite: svim prijateljima napravit ćete odlične krpice po zadnjim modnim trendovima, a izrazit ćete i svoju kreativnu stranu.

Djevica: fakulteti poznat po svojim istraživačkim djelatnostima (Prirodoslovno-matematički fakultet, Medicinski fakultet)


Djevice su poznate po svome perfekcionizmu i analitičkom razmišljanju. Vrlo su inteligentne i najbolje opstaju u situacijama u kojima mogu iskazati svoju ljubav prema detaljima. Djevice doslovno žude za znanjem pa će se stoga najčešće upisivati na fakultete na kojima će profesori i mentori njegovati njihovu znatiželjnu i pedantnu prirodu.

Istraživački projekti prirodnoznanstvenih usmjerenja savršeno su okružje za iskazivanje vaše discipline, znanja i intelektualnih interesa.

Lav: Studiranje u inozemstvu


Ako i ti sanjariš o tome da šećeš ulicama Rima nakon predavanja, voziš neki ogroman automobil po SAD-u krajem ljetnog semestra ili jedeš najbolje kroasane u Francuskoj prije jutarnjih vježbi u labosu – onda si najvjerojatnije Lav/ica u horoskopu. Lavovi su neustrašivi i željni novih iskustava, a jezične barijere ne predstavljaju im nikakav problem.

Svoj ćeš potencijal najbolje ispuniti ako upišeš neki studij u inozemstvu i ondje stekneš diplomu i nove prijatelje. Tvoj šarm i pristupačnost jednostavno zahtijeva uvijek novu okolinu stoga će ti studij u inozemstvu najbolje razviti samopouzdanje i ispuniti sve studentske snove.Strijelac: Fakultet novinarstva i političkih znanosti, Sveučilište Sjever, studiji novih medija, odnosa s javnošću...


Strijelci su partijaneri i ekstrovertirane ličnosti koji najviše uživaju među drugim ljudima. Zbog toga im najbolje odgovaraju fakulteti na kojima će neprestano upoznavati nove ljude i poslovi na kojima će se to isto nastaviti.

Uvijek nova lica, uvijek novi izazovi, kombinacija stresa, rokova, ali i zabave – to je idealan recept za Strijelce. Zbog toga im odgovaraju studiji poput novinarstva, medija, odnosa s javnošću...

Vaga: Visoka škola diplomacije i međunarodnih odnosa, Diplomatska akademija, Pravni fakultet


Vage imaju profinjen ukus za materijalne stvari, a diplomatska priroda i ambicija diktiraju da se najbolje osjećaju na fakultetima na kojima ima dovoljno mjesta za njihove velike ličnosti. Karakteristike Vaga su i šarmantnost i toplina pomoću kojih se lako udomaće bilo gdje – pa čak i na najvećim institucijama s velikim i snažnim udrugama studenata.

Škorpioni: Oxford, Cambridge, MIT, Columbia...


Škorpioni su intenzivne osobe koje vole postavljati puno pitanja, a nikada ne pristaju na kompromise. Za njih je dobro samo ono što si sami zacrtaju i ništa manje od toga.

Sa vašom voljom da uspijete i fokusom koji ste spremi posvetiti studiju pomoću kojega ćete stići do svoga cilja, zašto se ne okušate na nekom prestižnom fakultetu koji slovi za težak, možda i skup, ali koji je iznjedrio genijalce koji su i danas zaštitna lica tih institucija?

L.B./izvor: Her Campus
foto: Pixabay


horoskopkarakterstudijodabir fakultetaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se