Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

'Kolegama bi se petljao pod noge': Mladiću zabranili studiranje na fakultetu jer je niskog rasta

MojFaks | Laganini, 28.08.2018.'Kolegama bi se petljao pod noge': Mladiću zabranili studiranje na fakultetu jer je niskog rasta

Jeste li ikada čuli da su nekome zabranili studiranje zato što je jako nizak? Ako niste, sada ćete ostati u nevjerici jer se upravo to dogodilo studentu iz Velike Britanije koji je htio pohađati fakultet, a uprava mu je to zabranila jer je visok 116 centimetar uz objašnjenje 'da bi drugima mogao smetati'.

Louis Makepeace, 18-godišnjak  htio je postati kuhar studirajući na fakultetu Heart of Worcestershire College. Uprava fakulteta mu je na neki način srušila snove jer je dobio zabranu studiranja kolegija iz kuharstva na fakultetu uz vrlo bizarno objašnjenje – zato što je jako nizak te bi smetao drugima.

Izvor: SWNS.com/Daily Mail/Pixlr

Mladić je visok tek 116 cm jer ima dvarfizam te ga uprava fakulteta smatra rizikom za sigurnost drugih 14 studenata u grupi. Zašto točno? Zato što bi se u kuhinji mogao "petljati" kolegama među noge pa bi tako smetao u kuhinji. Razočarani Louis kaže da smatra da bi svatko trebao imati jednaku priliku za školovanjem.

...Je li ovo najčudnija tužba? Student cimericu odvukao na sud jer je pila njegovo mlijeko iz frižidera...


"Nakon ovoga mi je samopouzdanje jako palo i snovi su mi porušeni. Nije mi jasno gdje bih sada trebao steći kulinarske vještine ako se želim baviti kuharstvom i raditi profesionalno u restoranima. Samo želim da me drugi tretiraju kao normalnu osobu i da mi se ne smiju.", kazao je 18-godišnjak za Daily Mail.

Izvor: SWNS.com/Daily Mail

Glasnogovornica fakulteta  Heart of Worcestershire College nije htjela komentirati situaciju. Ono što posebno ljuti i razočarava ovog mladića jest to što se fakultet nije ni htio malo potruditi pa prilagoditi situaciju njemu, primjerice podesiti površine za rad s hranom na niže nivoe i slično. Nadamo se da će se Louisu vratiti samopouzdanje i da će više sreće imati možda na nekom drugom kulinarskom fakultetu ili visokoj školi.

Ivana Petrić
foto: worcesternews.co/Facebook@Louis Makepeace/Pixlr


zabranili mu studiranjeniski rastkuhinjafakultetuprava fakultetaKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se